Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / A Feng shui gyógyító eszközei

A Feng shui gyógyító eszközei

A chinek a lakásban akadálytalanul, könnyedén kell szárnyalnia, mozognia, ez viszont lehetetlen a szobákat elválasztó falaktól, ajtóktól, bútorok vagy a tető miatt, ezek sha-t okoznak. Gyakorlatilag azonban bizonyos tárgyak elhelyezésével visszanyerhetjük az egészséges chi-t. Ezek a tárgyak mágnesként vonzzák a chi-t, élénkítik, és áramlásba hozzák. Sokféle harmóniateremtő, gyógyító eszköz létezik, és némelyik csak jelképes, az energiaáramlást így is segíti. Soha ne tegyünk a lakásba számunkra idegen, nem hozzánk illő, vagy rossz érzést, kiváltó dolgokat, mert ezzel a negatív chi (sha) erősödik, és épp ellenkező hatást érhetünk el vele.
Jó energiát adó cserepes növények: Szobahárs, pénzlevelű pinea, zebrapletyka, gyertyavirág, datolyapálma, mindenféle fikuszfajta, díszbors,angelikafa,júdásfa,nagylevelű pálmafajták,a lépcsőzetes vízeséshez hasonló ápolnafaj,illatos fák, minden virágos növény, ciklámen,virágos begónia, afrikai ibolya, amarillisz, muskátlifélék.
A dézsába ültethető örökzöld növények, vagy apró fák, például a narancsfa-ami Kínában a siker és gazdagság jelképe.
Az épp nyíló vágott virágok, a legjobb chi hordozók, viszont, ha hervad, ellenkező hatásba megy át, és sha-t ad.
A napraforgó a Napot jelképezi (jang-férfias hatás), a nefelejcs viszont nyugtató hatású, hálószobában elhelyezve békét nyújt.
Ha élővirágot nem szeretnénk, akkor használjunk selyemvirágot, a természetessége miatt,és mert chi vonzó hatású.
A képek, amik kellemes dolgot ábrázolnak (delfinek, szép tájak, folyók) – vagy gyermekünk rajzai, jó energiahordozók, és felélénkítik a lakás pontjait.
A fény az egyik legjobb chi-t adó energia. Sok fény, sok energia. Használhatunk sókristály lámpákat is, amelyek felerősítik a fény sugárzását, és intenzívebbé teszik. A sarkokat is világítsuk meg, mert beragadhat a chi áramlása.
A Feng shui szempontjából az illatgyertyák is kiváló hatásúak, mert nem csak fényt adnak, hanem a léleknek kellemes illatokról is.
A víz a gazdagság és bőség szimbóluma, a szobai szökőkutak vagy mini tavak aktivizálják a chi-t, és megfelelő páratartalommal is ellátják.
Nagyon kedvelt a Feng shuiban a szélforgók, szélcsengők, mert mozgást jelentenek, megemelik egy adott szoba, vagy helyiség chi szintjét, aktivizálják a rossz sha-t.( a ventilátor is megfelel ennek a célnak).

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás