Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / A Feng shui jelentése

A Feng shui jelentése

Sok kifejezést ismerünk már a távol-keletről, ilyen az akupunktúra , vagy a Yin és Yang (Jin és Jang), és ezek a szavak kapcsolatban állnak a Feng shui–val is, a test energiavonalaival, a harmóniával, a jó és a rossz egymásba fonódásával,és kiegyenlítésével. A rossz környezeti hatások, a testi és lelki bajok bizony blokkolják testünk energiavonalait, fordított helyzetben, ha megfelelő energiaáramlatba kerülünk, az gyógyítólag hat ránk, legyen az a test vagy a lélek baja.
Törekedjünk a négy „Mennyei Lény” meglétére a környezetünkben.
 A Zöld Sárkány: Magas hegyek. Jang hatású. Szimbólumának elhelyezkedése:a házból kinézve balra, keletre helyezkedik el. A szerencse jelképe.
 A Fehér Tigris: Alacsonyabb dombok. Jin hatású. Szimbólumának elhelyezkedése: a házból kinézve jobbra, nyugatra helyezkedik el.
 A Fekete Teknős: A ház háta mögött, félkör alakban húzódó hegység, óv, és védelmet ad a hideg szél ellen.
 A Vörös Főnix: A ház előtt elhelyezkedő lapos dombocska. A déli tűz erejét jelképezi, egyben a kényelem jele.

Egészségünk érdekében, hogy azok maradjunk, vagy azzá váljunk, engedjünk utat a chi áramlásának, különben egy rosszul irányított chi keletkezik, azaz a „sha”.
A chi, az életerő, az élet szelleme mindenben,és mindenkiben benne van, a levegőben,szélben, a virágokban, a növényekben,az állatokban, és bennünk is. Akkor vagyunk egészségesek, ha minden sejtünkben, szervünkben átáramlik ez az éltető energia. De az egészségtelen életvitel, a rossz környezeti hatások, vagy a testi –lelki bajok megterhelnek, a chi nem tud szabadon áramlani, és az energiarendszerben blokkok alakulnak ki. Ennek eredménye lesz, hogy egyik oldalon túl sok energia, míg a másik oldalon túl kevés energia lesz. Ilyenkor feszültnek, üresnek, erőtlennek érezzük magunkat, rossz lesz a közérzetünk. Számos gyógymód, például az akupunktúra is az életenergiát, ami az úgynevezett meridiánokon (energiaáramlásokon) mozog, hozzák ismét áramlásba. Speciális tű segítségével bizonyos pontokat aktivizál, ezáltal hozza ismét mozgásba az elakadt, blokkolt életenergiát. A Feng shui is épp ezt teszi, de a lakásunkkal, a környezetünkkel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás