Kezdőlap / Egészség és fitness / Női problémák / A fogamzásgátló tabletta szedésének szabályai

A fogamzásgátló tabletta szedésének szabályai

– Lehetőleg ne szedjenek fogamzásgátló tablettát a tizennyolc éven aluli lányok, pontosabban: csak azok tegyék ezt, akiknek már két éve szabályos a havivérzésük.
– Negyven éven felüli nőknek nem szabad fogamzásgátló tablettával védekezniük, s lehetőleg már a harmincöt éven felüliek is kerüljék ezt a módszert.
– Harminc éven felüli dohányzó nőknek szintén nem javallott a fogamzásgátló tabletta. A kívánatos az lenne, hogy aki tablettát szed, az egyáltalán ne dohányozzon.
– Azok az asszonyok, akiknek komolyabb visszértágulatuk van, vagy már volt visszérgyulladásuk, trombózisuk vagy egyéb érbetegségük, nem alkalmazhatják ezt a védekezési módot. Helyesebb más fogamzásgátló módszert használni akkor is, ha valamelyik szülőnél előfordult már trombózis.
– Különböző alkatú nőknek különböző típusú fogamzásgátló tablettára van szükségük.
– A tervezett terhesség előtt három hónapig érdemes tartózkodni a fogamzásgátló tablettáktól.
– A fogamzásgátló tablettát a tervezett gyermekszám eléréséig ajánlatos szedni. Ezt követően helyes más módszert választani.
Az első szabályt korábban már megbeszéltük, folytassuk tehát a többivel. Ezek közül a következő három egy betegségcsoportra vezethető vissza, és ez a trombózishajlam.
Az elmúlt harminc évben több mint 100 millió asszony szedett fogamzásgátló tablettát. Az így szerzett tapasztalatok alapján jogunk van azt állítani: már kiismertük a tabletták várt és nem várt jótékony és ártalmas hatásait. Az utóbbiak közül egy bizonyult súlyosnak, és ez a véralvadékonyság zavara. Szerencsére nagyon ritkán fordul elő. A magyarázat egyszerű: csak a véralvadékonyság-zavarra eleve hajlamos nőkben jelentkezhet. A hajlam pedig előzetesen felismerhető.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Folyás

A hüvelyt a hüvelynyálkahártya átlátszó, híg váladéka tartja nedvesen. A váladék mennyisége változó. Tüszőrepedéskor, terhesség …

Hozzászólás