Kezdőlap / Mobil és tablet / A Google mint telefon márka?

A Google mint telefon márka?

Hamarosan a Google is piacra fogja dobni saját technikai termékeit, mivel a cég úgy gondolja, hogy egy saját márka, és ezzel egy saját internetes piac is, még jobban népszerűsítheti a kereső program hírnevét.

A bolthálózat megalapításának hírét több internetes oldal is megerősítette, amik között ott volt a Marketwatch című hírportál is ami a Google egyik közeli partnere. A hírek szerint a világvárosokban nyitnák meg az első boltjaikat, ahol olyan termékeket lehetne vásárolni, mint a Google tablet, az androidos telefon, mp3 lejátszók, és más egyéb műszaki kellékek. Természetesen ezek az eszközök, a Google által kifejlesztett vezérlőprogramokkal lennének ellátva, ami bizony sok embernek újat mutatna, és ebben a felfogásban a cég vezetői is nyitottak lennének bármilyen új eszközök gyártására is, bármi olyasmire, amire szüksége lenne a vásárlónak. A keresőóriás azért gondolkodott ilyen technikai eszközök kiadásán, mivel látta az Apple milyen nagy sikert aratott az Ipod-al, így ők is valami hasonló sikert szeretnének elérni, mivel a 21. század embere már nagyon vágyik a technikai eszközök újítására.

A cégnek nem ez lenne az első ilyen próbálkozása, mivel korábban a Motorola céget is felvásárolták, amit új néven üzemeltetnek tovább. A Nexus, ami felváltotta a japán nevet, jelenleg is nagyon sok telefont ad el, elsősorban az Egyesült Államokban, ahol a Google egy kiskereskedői céggel a Chrome Store –al együtt forgalmaznak egyéb elektronikai terméket is, amik nagyrészt telefonok, és táblagépek.

Ha a Google-nak sikerül betörnie pár éven belül a mobil és az elektronikai piacra, akkor bizony az Apple is felveheti a nyúlcipőt, mivel nem kis név fogja majd a piacot elárasztani a termékeivel, így kiszorítva, akár a Samsung-ot vagy a Nokia-t a telefon piacról. Manapság ha már a Google is saját elektronikai eszközmárkát hoz létre, nem lenne meglepő, ha a jövőben több olyan internetes cégóriás is, mint például a Yahoo is külön eszközökkel állna elő, hiszen ezeknek a cégeknek a kasszájuk szó szerint feneketlen az új dolgok létrehozásához.

Hozzászólás