Kezdőlap / Divat-szépség / Arctisztítás otthon

Arctisztítás otthon

Az embert naponta érő stressz, a levegő szennyező anyagai és a napfény is egyaránt károsítják bőrünket, ezért a mindennapos arctisztítás elengedhetetlen, ahhoz, hogy egészséges arcbőrünk legyen.
Fontos, hogy reggel és este is alaposan megtisztítsuk arcunkat. A bőrt savas védőköpeny borítja, amit a lúgos szappanok erősen károsítanak, ezért érdemes a bőr PH értékének megfelelő, savas kémhatású arctisztító szereket vásárolnunk.
A reggeli és esti arcápolásnak három lépése van: tisztítás, tonizálás, hidratálás. Elengedhetetlen, hogy arctisztítás után a száraz bőrt hidratáljuk, pattanásos, zsíros bőrre pedig ne használjunk zsíros krémeket, mert azok csak jobban eltömítik a pórusokat! Hatásosak a patikában kapható illat-és színezőanyagmentes krémek.
Havonta érdemes egyszer-kétszer átfogóbb arctisztítást is végezni, melynek lépései a következők: Miután kezet mostunk, bőrradírral távolítsuk el az elhalt hámsejteket, majd ezután könnyedén el lehet távolítani a fekete közepű mitteszereket. (A fehér közepű pattanásokat csak 15 perces kamillás gőzölés után érdemes kinyomni, vigyázna nehogy körmünk felsértse a bőrt.) Ezek után fertőtlenítsük le bőrünket alkoholos, pórusösszehúzó hatású oldattal, majd végül használjunk faggyúmirigy-működést szabályzó, pórusösszehúzó krémet. Fontos, hogy ezt a kezelést havonta csak egyszer-kétszer végezzük el, különben hosszú távon tág pórusú maradhat a bőr!
Hogy bőrünk még egészségesebb legyen, igyunk meg naponta 2-3 liter folyadékot, ásványvizet, zöld teát, natúr gyümölcsleveket és fogyasszunk sok nyers zöldséget, gyümölcsöt. Az alma például frissít, feszesít, táplál és hidratál, az ananász: hámlaszt és gyulladáscsökkentő hatású. Az őszibarack: száraz bőrre alkalmas, hidratál, táplál, míg a sárgabarack: zsíros vagy kevert bőrre radírként, tisztítóként alkalmazható. A sárgadinnye: tonizál, puhít, frissít, ráadásul napégésre is kiváló, a szilva pedig: ránctalanító hatású. Ezeken kívül, pedig sok természetes olaj is segíthet bőrünk regenerálásában, mint például a teafaolaj, szagtalan fokhagyma, jázmin, kakukkfű, kamilla, ylang-ylang, rózsafa, gólyaorr.
Végezetül a teljes tisztítás érdekében fél évente még érdemes elvégezni egy néhány napos, belső tisztítókúrát is, melynek lényege, hogy csupán friss zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk, valamint kizárólag ásványvizet iszunk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás