Kezdőlap / Állatok / Halak / A gyermekek hala

A gyermekek hala

Sok kisgyermek kéri a szüleit, hadd lehessen egy kis állatkája. Persze a szülők nem kifejezetten örülnek ennek. Próbálják meggyőzni, lebeszélni az apróságokat, pedig egy kisállat rengeteget jelent egy gyermeknek. Akkor miért nem engedik? A válasz egyszerű: mert sok törődést igényel , és sok kosszal jár. Ilyen okok miatt szoktak végül megállapodni egy akváriumban. Mégis sűrűn előfordul, hogy csalódnak.
Nem érdemes a legszebb vagy legnagyobb halat kiválasztani. Ha sikerélménnyel szeretnénk gazdagítani gyermekünket, akkor a guppit tudom ajánlani. Nem csak színes, hanem jól tűri az esetleges hiányosságokat is. És amikor jön a tavasz, jönnek a kishalak is (persze csak ha hím és nőstény is van az akváriumban). Ugyanis ezek a halak elevenszülők. Ez mindössze annyit jelent, hogy a hal ikrái benn a hal hasában kelnek ki, és a már úszni tudó, aprócska halak bújnak ki az anyából. Mivel nincsenek különleges igényeik, így gyakorlatilag szinte minden akváriumban vígan úszkálnak és képesek szaporodni is.
Természetesen a nagy tűrőképesség ellenére lehetőségeinktől függően a guppiknak is érdemes megadni a természetes környezetük érzését. Szeretik a 20-22°C-os és közepesen kemény vizet.
Igencsak elterjedt halfajta. Minden egyes halkereskedésben megtalálható. Szinte bármivel etethetőek. A boltban vett száraz eleséget éppúgy elfogadják, mint a tavacskákban gyűjtött élőeleséget. Különösen szereti a szúnyoglárvákat is. Ennek persze nem csak a gyermekek örülhetnek, de a szülők is.
Külön öröm a csemetéknek, ha hagyjuk, hogy maguk rendezzék be az akváriumot. A guppiknak ilyen téren semmilyen elvárásaik sincsenek. A gondozással kapcsolatos munkálatokat pedig, mint például az akvárium kitakarítását, megkönnyítheti, hogyha rászánunk egy kevés pénzt és szűrővel is ellátjuk őket.
Ezek a halak mindössze 1-3 évet élnek, így arra is kicsi az esély, hogy a megunt állatoktól kényszerből meg kelljen szabadulni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Cápaharcsa

A cápaharcsa , latin nevén Pangasius sutchi , nevétől eltérően nem egy cápaféleség hanem a …

Leave a Reply