Kezdőlap / Tag Archives: hal

Tag Archives: hal

Az aranyhal három kívánsága

Rengeteg díszhal közül válogathat aki fejébe veszi, hogy berendez egy csinos kis akváriumot. Pontyfélék, pontylazacok, labirinthalak, kalászhalak, ikrázó fogaspontyok, harcsák vagy éppen elevenszülők. Több mint 1500 szinte kizárólag édesvízi fajból talán nem is olyan egyszerű kiválasztani a számunkra legtetszetősebb egyedeket. Ha valakinek megtetszenek az aranyhalak, néhány dolgot figyelembe kell vennie. …

Érdekel a cikk folytatása? »

A gyermekek hala

Sok kisgyermek kéri a szüleit, hadd lehessen egy kis állatkája. Persze a szülők nem kifejezetten örülnek ennek. Próbálják meggyőzni, lebeszélni az apróságokat, pedig egy kisállat rengeteget jelent egy gyermeknek. Akkor miért nem engedik? A válasz egyszerű: mert sok törődést igényel , és sok kosszal jár. Ilyen okok miatt szoktak végül …

Érdekel a cikk folytatása? »

Akvárium: a lakás dísze – vagy szégyene

Biztosan nagyon sok ember érzi úgy élete során legalább egyszer, egy gyönyörű, szebbnél szebb halakkal teli akvárium előtt ácsorogva – barátoknál, kisállat kereskedésben, vagy bárhol – hogy neki mindenképpen szereznie kell egy akváriumot és természetesen te kell raknia gyönyörű halakkal, mert csodálatos látvány. Hát igen.. csodálatos látvány. Egészen addig, ameddig …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mit együnk a terhesség utolsó heteiben?

A terhesség alatt az első pillanattól kezdve nagyon fontos odafigyelnünk, hogy mit eszünk, nem csak a magunk, hanem a Pocaklakó egészsége miatt is. A terhesség vége felé az egyik legfontosabb dolog, hogy kellő mennyiségű fehérjét fogyasszunk. Különösen a terhesség utolsó heteiben fontos, mivel ekkor megnövekedik a szervezet fehérjeszükséglete. Fehérjében gazdag …

Érdekel a cikk folytatása? »

Szívbetegség megelőzhető

Hihetetlenül hangzik,de igaz : már heti fél adag halétel elfogyasztásával is csökkenthető a halálos kimenetelű szívroham kockázata. Mielőbb át kell térni az egészséges táplálkozásra,hogy élettani hatása minél inkább érvényesüljön. Nagyon könnyű figyelmen kívül hagyni a szívbetegség kockázati tényezőit,hiszen többségük nem érezhető,márpedig fájdalom hiányában azt hihetjük ,minden rendben. Gyakran egy rokon …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyókúrás receptek Béres Alexandra súlykontroll programjához

2 napja kezdtem ezt a diétát, mert jónak találtam eddigi diétás tapasztalataim alapján. Úgy látom, nincs híján vitaminnak, ásványanyagnak és szénhidrátnak sem. Összegyűjtöttem, mi ehető az első szakaszban és pár tippet is leírtam, amelyek nincsenek kifejtve, mindent a megfelelő összetevőkből főzök meg és minden ki van már próbálva. Amennyiben bárki …

Érdekel a cikk folytatása? »

Zöldséges halleves , Halleves,

A levesek kedvelői a levest az étkezés legfontosabb fogásának tartják. Ha a leves rosszul sikerül, elronthatja az egész étkezést. Az étrend összeállításánál nagyon fontos a leves helyes megválasztása: nehezebb, tartalmasabb ebédet mindig könnyebb, míg könnyebb ételekből összeállított étkezést inkább táplálóbb, laktatóbb levessel vezessünk be Hozzávalók 50 dkg hal 20 dkg …

Érdekel a cikk folytatása? »

Grillszezon idején

A grillezés nemcsak kiváló társas szórakozás, hanem lehetőséget arra is, hogy az ételeket kevés szíradóékkal készítsük el. Az intenzív, sugárzó hő hatására az étel pórusai igen hamar elzáródnak. A természetes ízanyagok így megmaradnak, a grillezett étel csodálatos puha és szaftos. Grillezni majdnem mindent lehet.. .A Legegyszerűbb sütni való kolbásztól kezdve, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Káposztaleves diéta

Csodamódszer nem létezik, csak elhatározás, kitartás és akaraterő szükséges ahhoz, hogy megszabaduljunk a nem kívánt kilóiktól. Sokan vetik bele magukat mindenféle diétába, de aztán néhány hét elteltével feladják, mert nincs elég kitartásuk koplalni. Pedig van olyan fogyókúra, amellyel nincs erre szükség, ráadásul a legtöbb diétával ellentétben igen hamar megszabadít a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Szabad tűzön sütés

Ha otthon akarunk rablóhúst készíteni, és akkor a hozzávalókat tűzzük megfelelő hosszúságú hurkapálcikára, a sózás és a borsozás után forgassuk egy kevés lisztbe, és bő forró olajban vagy zsírban süssük pirosra. A pálcikán tálaljuk. Vegyes savanyúságot adunk mellé. Rablóhús nyárson Hozzávalók: 15 dkg sertés szűzpecsenye 15 dkg vesepecsenye 15 dkg …

Érdekel a cikk folytatása? »