Kezdőlap / Tag Archives: hal (page 2)

Tag Archives: hal

Mit együnk a terhesség utolsó heteiben?

A terhesség alatt az első pillanattól kezdve nagyon fontos odafigyelnünk, hogy mit eszünk, nem csak a magunk, hanem a Pocaklakó egészsége miatt is. A terhesség vége felé az egyik legfontosabb dolog, hogy kellő mennyiségű fehérjét fogyasszunk. Különösen a terhesség utolsó heteiben fontos, mivel ekkor megnövekedik a szervezet fehérjeszükséglete. Fehérjében gazdag …

Érdekel a cikk folytatása? »

Szívbetegség megelőzhető

Hihetetlenül hangzik,de igaz : már heti fél adag halétel elfogyasztásával is csökkenthető a halálos kimenetelű szívroham kockázata. Mielőbb át kell térni az egészséges táplálkozásra,hogy élettani hatása minél inkább érvényesüljön. Nagyon könnyű figyelmen kívül hagyni a szívbetegség kockázati tényezőit,hiszen többségük nem érezhető,márpedig fájdalom hiányában azt hihetjük ,minden rendben. Gyakran egy rokon …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyókúrás receptek Béres Alexandra súlykontroll programjához

2 napja kezdtem ezt a diétát, mert jónak találtam eddigi diétás tapasztalataim alapján. Úgy látom, nincs híján vitaminnak, ásványanyagnak és szénhidrátnak sem. Összegyűjtöttem, mi ehető az első szakaszban és pár tippet is leírtam, amelyek nincsenek kifejtve, mindent a megfelelő összetevőkből főzök meg és minden ki van már próbálva. Amennyiben bárki …

Érdekel a cikk folytatása? »

Zöldséges halleves , Halleves,

A levesek kedvelői a levest az étkezés legfontosabb fogásának tartják. Ha a leves rosszul sikerül, elronthatja az egész étkezést. Az étrend összeállításánál nagyon fontos a leves helyes megválasztása: nehezebb, tartalmasabb ebédet mindig könnyebb, míg könnyebb ételekből összeállított étkezést inkább táplálóbb, laktatóbb levessel vezessünk be Hozzávalók 50 dkg hal 20 dkg …

Érdekel a cikk folytatása? »

Grillszezon idején

A grillezés nemcsak kiváló társas szórakozás, hanem lehetőséget arra is, hogy az ételeket kevés szíradóékkal készítsük el. Az intenzív, sugárzó hő hatására az étel pórusai igen hamar elzáródnak. A természetes ízanyagok így megmaradnak, a grillezett étel csodálatos puha és szaftos. Grillezni majdnem mindent lehet.. .A Legegyszerűbb sütni való kolbásztól kezdve, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Káposztaleves diéta

Csodamódszer nem létezik, csak elhatározás, kitartás és akaraterő szükséges ahhoz, hogy megszabaduljunk a nem kívánt kilóiktól. Sokan vetik bele magukat mindenféle diétába, de aztán néhány hét elteltével feladják, mert nincs elég kitartásuk koplalni. Pedig van olyan fogyókúra, amellyel nincs erre szükség, ráadásul a legtöbb diétával ellentétben igen hamar megszabadít a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Szabad tűzön sütés

Ha otthon akarunk rablóhúst készíteni, és akkor a hozzávalókat tűzzük megfelelő hosszúságú hurkapálcikára, a sózás és a borsozás után forgassuk egy kevés lisztbe, és bő forró olajban vagy zsírban süssük pirosra. A pálcikán tálaljuk. Vegyes savanyúságot adunk mellé. Rablóhús nyárson Hozzávalók: 15 dkg sertés szűzpecsenye 15 dkg vesepecsenye 15 dkg …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az igazi halászlé titka

Minden ember tudja, hogy a hal csak kétszer úszhat a vízben. Első amiben élt a második amiben főtt, de harmadszor már nem szabad megúsztatni. Tehát tilos a halra vizet inni, amolyan jóféle borocskával kell leöblíteni a hallal készült ételeket. Az igazi halászlének a titka bárhol is készüljön az országban az, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Húsfogyasztás fogyókúra alatt

Fogyókúra ideje alatt a húsok és húskészítmények egy része ajánlott, másik részük fogyasztása pedig korlátozva van. Ez elsősorban a húsok zsírtartalmától függ. A sovány húsokban (csirke, vad, hal, pulyka) 2-7 százalékos a zsírtartalom, közülük a csirkehúsban például 5 százalék, így 100 grammjuk csak 100-150 kalóriát tartalmaz. A nemzetközi adatok szerint …

Érdekel a cikk folytatása? »

Vásárlás és főzés zsírégető módra

A gyors zsírégető programban a friss gyümölcsök és zöldségek, valamint a jó minőségű hentesáruk abszolút előnyt élveznek. Főzés előtt maradéktalanul távolítsuk el a húsról az összes bőrt és zsírt. A különböző húsokat és halakat grillezve, sütőben sütve, egy kis vízben vagy húslevesben párolva vagy kevergetve-sütve, esetleg egy teáskanál olívaolajjal készítsük …

Érdekel a cikk folytatása? »