Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Vásárlás és főzés zsírégető módra

Vásárlás és főzés zsírégető módra

A gyors zsírégető programban a friss gyümölcsök és zöldségek, valamint a jó minőségű hentesáruk abszolút előnyt élveznek.
Főzés előtt maradéktalanul távolítsuk el a húsról az összes bőrt és zsírt. A különböző húsokat és halakat grillezve, sütőben sütve, egy kis vízben vagy húslevesben párolva vagy kevergetve-sütve, esetleg egy teáskanál olívaolajjal
készítsük el – a receptek útmutatója szerint. Ne pároljunk vagy süssünk semmit olajban, és lehetőleg ne együnk sült húst, csakis akkor, ha minden szemmel látható zsírt eltávolítottunk róla. Kizárólag alacsony zsírtartalmú joghurtot, túrót és egyéb tejterméket vásároljunk. Lehetőleg háztáji tojást használjunk, amit elkészíthetünk főtt vagy buggyantott tojásként, esetleg alacsony zsírtartalmú vajpótló felhasználásával rántottaként is.
A szójatermékek közül válasszuk a hús- és tejpótló termékeket, amelyek nem tartalmaznak „hozzáadott” zsírt, keményítőt és cukrot.
Többnyire minimális mennyiségű olajjal süssünk, s a serpenyőt fedjük le, hogy a zöldségek nagyrészt saját gőzükben főjenek meg. Az olajban tartósított hozzávalókat – például olajos hal – felhasználás előtt öblítsük le.
Konfuciusz sokat idézett kijelentése, miszerint enni mindenki tud, de az ízeket kevesen ismerik, most aktuálisabb, mint valaha. Hányszor állunk meg evés közben, hogy megfigyeljük, vajon milyen érzést vált ki egyik vagy másik íz? Az ételeknek van szerkezete, hőmérséklete, aromája, és minimális erőfeszítéssel gyönyörűen elkészíthetők. Néhány ételnek és italnak akár saját „zenéje” is lehet, melyet ötletesen ki is használnak az üdítőital-,
a rizspehely- és a pattogatott kukorica-gyártók. Hányszor figyeltünk oda ezekre a hangokra például egy pörkölt vagy zabkása behabzsolása közben?
És mi a helyzet a ropogósra sült zöldségekkel vagy a friss pirítós hangjával? Gondoljunk csak bele, hányszor fordult már elő, hogy unalomból vagy rosszkedvünk miatt teletömtük magunkat jobbnál jobb falatokkal? A tartós fogyáshoz bizony minden érzékre szükségünk lesz!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás