Az Atkins-módszer

A legfelkapottabb fogyókúrás módszerek közé tartozik a Dr. Robert C. Atkins neve által fémjelzett diéta, amely nyomtatott formában is elérhető a könyvesboltokban, Dr. Atkins forradalmian új étrendje címen kereshetjük a boltok polcain.
A diéta azt hirdeti, hogy éhezés és önsanyargatás nélkül szabadulhatunk meg a felesleges kilóktól. Amit a módszer szerint a csökkentett szénhidrát-fogyasztással (cukor, liszt, búzából készült ételek) érhetünk el. Hiszen erre a szervezet úgy reagál, hogy (mivel nem kap elegendő mennyiségű szénhidrátot), hogy a szervezetben találhatóm zsírokat (tartalékokat) kezdi el lebontani, azaz fokozza a zsírégetést (azaz lipolízist). A népszerűségét pont ez okozza, hogy gyakorlatilag húst bármennyit lehet fogyasztatni, illetve tojást, sajtot és zöldséget, halat is, viszont le kell mondani a rizsről, a kenyérről, tésztafélékről, de a kávét és a szeszes italokat is száműzni kell.
Alapvetően 4 szakaszt különböztethetünk meg: a fogyókúra az úgynevezett „bevezetési” szakasszal kezdődik, amit a „folyamatos fogyás”, majd az „előkészítő súlymegtartás” szakasza követ, végül a „súly tartós megtartásának” szakasza következik.
A diéta első szakaszban a legszigorúbb, így ekkor a leghatékonyabb is, ekkor a leglátványosabb az eredmény (édesítőszereket, és fűszereket lehet használni, de figyelni kell, hogy hozzáadott cukrto ne tartalmazzanak).
A második szakaszban már emelni lehet a napi bevitt szénhidrát mennyiségét, majd a harmadik fázisban már többféle szénhidrát megengedett (a súlyleadás megállásáig növelhető). A negyedik részben pedig az a cél, hogy az elért eredményt az eddigi tapasztalataink, a szervezetünk számára szükséges szénhidrát-bevitel és mozgás mellett meg tudjuk tartani.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply