Kezdőlap / Terhesség / Mit együnk a terhesség utolsó heteiben?

Mit együnk a terhesség utolsó heteiben?

A terhesség alatt az első pillanattól kezdve nagyon fontos odafigyelnünk, hogy mit eszünk, nem csak a magunk, hanem a Pocaklakó egészsége miatt is. A terhesség vége felé az egyik legfontosabb dolog, hogy kellő mennyiségű fehérjét fogyasszunk. Különösen a terhesség utolsó heteiben fontos, mivel ekkor megnövekedik a szervezet fehérjeszükséglete. Fehérjében gazdag táplálékot biztosíthatnak számunkra a halak, legyen az tonhal, lazac, makréla vagy hering. Nem csak magas fehérjetartalmuk fontos, hanem az is, hogy ellátják a szervezetet omega-3-zsírsavval is, ami a baba idegrendszerének egészséges fejlődését segíti. Ettől lesz majd kiegyensúlyozott és okos babánk. Hogy kellő energiát szerezzünk, egészítsük ki a halat valamilyen egyéb fehérjeforrással, például hüvelyesekkel, tojással.
Nézzünk néhány receptet, amelyek elkészítése igen egyszerű, semmilyen különösebb konyhai előképzettséget nem igényel:
Tonhalsaláta:
Egy kis doboz tonhalat és egy fél üveg zsenge zöldborsót keverjünk össze 3 evőkanál tejszínnel, tegyünk bele egy kiskanál mustárt. Pici sóval, borssal ízesítsük.
Makrélás szendvics:
Egy bagett egyik felét kenjük meg vékonyan vajjal, majd tegyük rá a makrélaszeletek (kis dobozban lehet kapni saját levében), néhány tojáskarikát, sózzuk meg egy picit, majd tegyük a tejére a bagett másik felét. Ha szeretnénk, kiegészíthetjük még valamilyen zöldséggel, paradicsommal, salátával.
Füstölt lazac lencsével:
Főzzünk meg vegetával ízesített vízben 150g lencsét, majd adjunk hozzá egy 1 evőkanál tejfölt, és jól keverjük össze. Füstölt lazacot lehet kapni fogyasztásra készen, vágjuk fel csíkokra és tegyük a lencse mellé.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit nem szabad enni és inni terhesség alatt

Nem igaz hogy terhesség alatt kettő helyett kell ennünk. Sokkal lényegesebb, hogy MIT együnk, nem …

Hozzászólás