Kezdőlap / Társadalom / Kapcsolatok / A hosszú boldog házasság titka

A hosszú boldog házasság titka

Ki ne szeretne igazán boldogan leélni egy életet? Megtalálni az igazit és együtt öregedni meg vele? Van akinek elsőre sikerül, van akinek csak másodszorra és van akinek sohasem. Mi ennek az oka?

A texasi egyetem egyik szakemberének vizsgálatából kiderül, hogy azok az emberek élnek hosszútávon boldogan együtt, akik 10-20 év házasság után is képesek szerelmesek lenni a másikba.

168 hosszan tartó házasságban élő embert kérdeztek és a statisztika azt mutatta, hogy azoknál akik még mindig szerelmesek a párjukba sokkal nagyobb az összetartás és a harmónia.

Igen érdekes az is, hogy már a házasság első évei meghatározóak lehetnek a továbbiakra nézve. Ha már akkor nagyok az ellentétek és gyakoriak a viták, a feszültségek, akkor a későbbiekben sem lehet másra számítani és könnyen a válás felé sodródhat a kapcsolat. Ha már a házasság előtt is labilis volt a kapcsolat, egy papír, pláne később egy gyerek önmagában nem elég ahhoz, hogy rendbehozza a dolgokat.

A kutatásokból az is kiderül, hogy a legnehezebb helyzetben azok vannak, akik rövid idővel a megismerkedésük után összeházasodnak. Nekik nincs idejeük rendesen megismerni egymást és ezért sokkal nagyobb a rizikója annak, hogy nem egymáshoz valók.

A másik véglet sem kecsegtet túl sok jóval (a házasság túl sokáig halogatása), pláne ha sok a probléma miatt bizonytalan a pár a jövőt illetően.

Mi hát a megoldás? Válasszunk jól és ne elhamarkodottan! És ha már egyszer megtaláltuk azt, akit kerestünk, akkor igyekezzünk megőrizni szerelmünket!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Barátságok

Az emberi kapcsolatoknak az egyik legfontosabbja a barátságok.Mindannyiunknak szükségünk van barátokra, olyan emberekre akik meghallgatják …

Hozzászólás