Kezdőlap / Egészség és fitness / Női problémák / A hüvelygomba kezelése otthon – házilag

A hüvelygomba kezelése otthon – házilag

A candida gomba számos tünetet okozhat, ezek közül a leggyakoribbak az emésztési panaszok székrekedés, amely táplálékkal kerül be.
Hölgyeknél azonban a candidózis legalább ilyen gyakori tünete, a különböző nőgyógyászati panaszokat okozó hüvelygomba.
Tünetei:

  • Visszatérő gyulladások
  • Viszketés
  • Folyásos gondok, túrós fehér folyás.
  • Meddőség és többszörös vetélés, de ez csak szélsőséges esetekben. Feltételezhető, hogy ha szülés előtt megkapjuk betegséget, és nem múlik a kiírt időpontig és az újszülött csemete a fertőzött hüvelyen áthaladva, jön a világra, sajnos nyel a candida bombából, és megbetegszik.
  • A has fájós kisbabáknál felelhetően ez a probléma áll fenn.

Miért gyakoriak a hüvelygomba panaszok?
A hüvely belső környezete optimális a gomba szaporodására ugyan úgy, mint a vastagbél. Viszont míg a vastagbélben candida gomba jelenléte megengedett a tovább szaporodáshoz, addig a hüvelynek teljesen sterilnek kell lennie. Otthon, házilag történő kezelése során hüvelyöblítés szükséges, amelyhez a megfelelő felszerelést a gyógyszertárakban, drogériákban szerezhetjük be. Ez azonban más, mint amit a nőgyógyászunk javasol. Fertőtlenítésre illóolajas irrigálást javaslunk, a fertőzés ellen pre és probiotikumot megfelelő készítményt.
Fontos tudnivalók, ha otthon kezeljük a problémát:
Elősegíti a fogamzásgátló és minden hormonális készítmény. A sikeres kezeléshez azonban ideiglenes hagyjuk el a fogamzás gátlók szedését. Szerencsére a candida gomba szájon át és cseppfertőzéssel nem terjed. Csak nemi úton fertőzhet, mert a hüvely nyálkahártyája védő baktériumoknak nincsen természetes utánpótlása. A partnernek is kötelezők lesznek hüvelygomba fertőzés után az orvosi vizsgálatok. Óvszer ajánlott. A férfiak tünetmentes hordozók lehetnek. Nem feltétlen külső okot kell keresnünk visszatérő panaszok esetében. Más kórokozok is, okozhatnak fertőzést, kezelés előtt mindenképpen érdemes candida szűrést végezni. Emésztőrendszeri kezelések elengedhetetlenek.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csecsemőkólika

Tünetei: a csecsemő szervezete tiltakozik a vele szemben támasztott követelmény ellen, miszerint túl gyorsan és …

Leave a Reply