Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / A várandós nő életmódja

A várandós nő életmódja

A terhesség 9 hónapja ideális esetben egy nő életének meghatározó és maradandóan gyönyörű élményt jelentő eseménye. Kétségtelen azonban, hogy ez az életszakasz fokozottan igénybe veszi a női testet és lelket. Az életmód megváltoztatásával azonban elejét vehetik a hölgyek a nem kívánt hosszú távú következményeknek.
Ami minden nőnek problémát jelent, az a súlygyarapodás valamint ennek hatása a kötőszövetekre, a bőrre. Átgondolt és felelősségteljes sportolással és az étkezésre történő odafigyeléssel megelőzhető az elhízás. Természetesen csak olyan mértékben szabad mindezt tenni, hogy a baba megkapja mindazt az anyaméhben, amire az egészséges fejlődéséhez szüksége van. Itt érdemelnek szót azok a fogyasztási cikkek, melyek mindenképpen kerülendők a terhesség ideje alatt. Ideális alkalom a 9 hónap arra, hogy végérvényesen letegye a cigarettát a kismama. Időnként egy – egy pohár sör vagy bor megengedett, de a tömény szeszes italok fogyasztása tiltott. Sok fejlődési rendellenességért a terhesség alatti dohányzás valamint alkoholfogyasztás a felelős.
Fontos, hogy a főzéshez használt minden nyersanyag tökéletesen tisztított és készre főzött, sütött legyen. A lágytojást vagy a steak – et nem ebben az időszakban kellene favorizálni.
A testi változások leginkább a terhesség utolsó harmadában válnak kellemetlenné, ám ezek enyhíthetőek megfelelő lábbeli, melltartó viselésével. A kezdeti émelygés, hányinger szerencsére nem minden hölgynek okoz problémát.
A gyakori vizelési inger és toalett látogatás okánál fogva fokozottan kell ügyelni a higiéniára az intim területeken, valamint a mellbimbó ápolása is nagyobb figyelmet igényel.
A megfelelő tápanyaggal való ellátottsághoz hozzájárulhatunk különböző magzatvédő vitaminok szedésével, de a változatos, rostokban és fehérjében gazdag étrendet egy tabletta sem képes pótolni.
Baba és mama szoros kapcsolatban vannak a 9 hónap alatt, ezért is lenne fontos minden édesanyának megérteni, milyen felelősséggel is tartozik a pocakjában élő kis lényért.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisgyermek fogalomalkotása

A fogalomalkotáshoz és a fogalmak alkalmazásához először meg kell értenie a gyereknek a „hasonló” és …

Hozzászólás