Kezdőlap / Függőségek / A kábítószerek átka

A kábítószerek átka

Melyek a Iegelterjedtebb kábítószerek?
Európában a vadkender, illetve az abból készült marihuána a legelterjedtebb kábítószer. A hatóságok hiába próbálják megfékezni a termesztését, amit gyakran bérelt családi házakban állítanak elő. A vadkendert a meleg égövi országokban termeszlik, és szárított leveleit vagy a virágzatából kivont gyantát (hasis) szállítják csempészik a világ minden részére. A vadkendert szívják, mint a dohányi, de egyesek az ételeikbe is belefözik.
A második helyen az amfetaminoknak nevezeti mesterséges élénkítőszerek állnak. Régebben sokan szedték őket fogyókúrás vagy frissítőtabletták gyanánt, de amikor kiderült, hogy függöséget, sől halált okozhatnak, kivonták őket a forgalomból. A rendőrségnek az Ecstosy nevű szer megjelenése óta van sok dolga velük.
Valamennvi kábítószer közül a heroin a legveszélyesebb: Európában évente több ezren halnak meg heroin-túladagolás miatt. A nagy
kockázat és a magas ár (egynapi adag kb. 3000 forintba kerül) ellenére a becslések szerint Európaszerte sok százezer ember szenved heroinfüggőségben.
A kokain és annak származéka, a „crack” bizonyos szempontból hasonlít a heroinhoz. Fokozza az állóképességet és a nemi vágvat, de súlyos szociális, testi és szellemi kockázatokat rejt magában. Magas ára miatt Európában a kokain ma még nem olvan elterjedt, mint az Egyesült Állarnokban. Az LSD-t (lizergsav-dietilamid), amely hallucinogén anyagnak számít, Európában viszonylag kevesen fogyasztják. A szer hatásai nem előreláthatók, és a “rossz utazás” lehelősége óvatossá teszi a kíváncsiskodókat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismamák netfüggősége

Az már nem számít újdonságnak, hogy az internet függőséget okoz. Azonban míg eddig ez a …

Hozzászólás