Kezdőlap / Kanári-szigetek / A Kanári-szigetek sokszínű világa

A Kanári-szigetek sokszínű világa

A rendkívül népszerű Kanári-szigetek elsősorban az európai lakosság célállomása. Amennyiben a hideg télből melegebb éghajlatra vágyódunk, nyugodtan választhatjuk úti célul a szigetcsoportot: a leghidegebb időszakban sem csökken 20 fok alá a nappali hőmérséklet. Nyaranta pedig nem olyan rekkenő hőség várja az odalátogatókat, hogy a meleg már ne legyen elviselhető.
A természetet és sportolási lehetőségeket imádó turisták szívesen utaznak a Spanyolországhoz tartozó – ellenben mégis Afrikához közelebb lévő – szigetcsoporthoz. Az odalátogatókat szokatlan, izgalmakat tartogató természet várja. Itt található a Föld harmadik legmagasabb vulkánja – és egyben Spanyolország legmagasabb hegye –, a Mount Teide (3718 m), melyet Tenerife szigetén találunk, mely továbbá az egyik legrégebbi rezervátum talán legnagyobb vonzerejének tekinthető. Nem ez azonban az egyetlen vulkanikus kráter: La Palma szigetén található a Caldera del Tarburiente, mely a legnagyobb kráter címmel büszkélkedhet a maga 9 km-es átmérőjével és 770 m-es mélységével. Azonban a vulkanikus táj titokzatossága nem csupán a két említett szigetet lengi körül. A Lanzarot nevű sziget is a megkövesedett láva, illetve a vulkanikus homok birodalma – mindemellett ugyancsak rezervátum. Nem véletlen tehát, hogy a szigetcsoporton összesen négy rezervátum található – a természet védendő értékeit tisztelik, becsülik a helyiek, így az odalátogató turista is részese lehet az érintetlenség, az eredetiség csodájának.
A hét szigetből álló szigetcsoport változatos világa arra csábítja a látogatót, hogy időről-időre visszatérjen hozzá, hogy minden egyes alkalommal felfedezhessen valami újat, magának érezhessen a Kanári szigetekből egy darabot. Fuerventura szigete elsősorban a hosszan elnyúló tengerpartjairól ismert. La Palma a mozgás, a sportot kedvelő turisták vidéke, de nem hagyhatóak ki a csodás gyümölcsös kertek sem. Gran Canaria a fürdőzők paradicsoma, itt a legpezsgőbb az éjszakai élet, és a nudizmust kedvelő idelátogató sem maradhat élmény nélkül. A vadregényesebb Tenerifén egy tátikakertet is megtekinthet, illetve kitűnő borokat ismerhet meg. Lanzarote nem csupán vulkanikus látványosságait tárja a látogatók elé, hanem a modern művészet egyik központjának is tekinthető. Aki Gomerára tart, az számíthat rá, hogy a természetjáró, aktív turisták „életét” választotta – akár kerékpárra pattanva is megcsodálhatja a szigetet. Hierro szigete pedig inkább kedvez a visszavonultságot, a magányt kedvelő turistáknak.
Legyünk tehát bármilyen pihenést is kereső és kedvelő utazók, a Kanári-szigeteken biztosan megtalálhatjuk a nekünk való élményt, mely kizökkent a hétköznapi rohanásból.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Leave a Reply