Kezdőlap / Kanári-szigetek / Teide Nemzeti park

Teide Nemzeti park

Spanyolország legmagasabb hegye a Tenerife szigetén található Teide.
1954-ben a Mount Teidet és a hozzá tartozó területet nemzeti parkká nyilvánították 2007-ben pedig felkerült az UNESCO-listára is.
Teide vulkanikus hegy mely 3718 méter magasra emelkedik a felhők közé. 48 km kerületű Las Canadas nevű krátere hatalmas. A park 2000 méter magasságban fekszik a tengerszint felett a területe pedig 18.990 hektár.
Időjárása elég szélsőséges. Tenerife szigete az örök tavasz szigete, de a téli hónapokban a Teide-n viharos szél fúj és hó esik. A csúcsot hó sapka fedi. A nyári időszakban a táj száraz kietlen mint a vadnyugat és 40 ° C feletti hőmérséklet uralkodik. A Nemzeti park ritka állatoknak és növényeknek ad otthont.
1798-ban tőrt ki utoljára és azóta szunnyad.

A Teidere egész napos kirándulásokat szerveznek utazási irodák de egyénileg is látogatható. A park bejáratától a La Esperanza erdőn vezet az út keresztül majd elérjük a holdbéli tájat ahol több filmjelenetet is forgattak . A szűk hegyi út végén az ide érkezők felvonóval vagy gyalogosan feljuthatnak a csúcs közelébe. Ahonnan tiszta időben lélegzetelállító kilátás nyílik Tenerifére és a körülötte lévő szigetekre Gran Canariara, La Palmara, La Gomerara és El Hierrora. A Kanári-szigetek leglátogatottabb turisztikai látványossága és aki ide utazik nem szabad elmulasztani a hegy meglátogatását.
Érdekesség még a Méz túra. A kiránduláson olyan mézeket kóstolhatnak a látogatók, amik ritkaságok. A mézet 1500 méter magasságban készítik a Teidén élő növény virágából.
A Teide 2010-ben a leglátogatottabb nemzeti park lett Európában.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vigilia Park

Tenerife szigetén Puerto Santiagóban sok szép szálloda található. A Vigillia Park egyike ezeknek a szállodáknak. …

Hozzászólás