Kezdőlap / Kanári-szigetek / Palmitos park

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert.
A Palmitos Park kedvelt családi kirándulási célpont. Szubtrópusi oázis, buja zöld a hegyek völgyében. Pálmafák és több mint 200 különböző madárfaj található itt. Kolibrik, tukánok, pávák, daruk és ara papagájok. Több száz pálmafa és több ezer virág, bokor népesíti be a völgyet. Különleges állatok is lakói az állatkertnek Komodói sárkánygyíkok, krokodilok, orángutánok, szurikáták, ormányos medvék.
A park területén van akvárium, kaktusz kert, Pillangó ház, Orchidea ház.
Látványos ragadozó madár show és papagáj show szórakoztatja a látogatókat. Félkörívű lelátójáról gyönyörű látvány nyílik a völgybe ahol a madarak a bemutatójukat repülik. Az orchidea házban találjuk a legnagyobb orchidea gyűjteményt a Kanári-szigeteken. Itt egyedülálló környezetben nyílnak az orchideák különböző formájú és színű virágai.
A pillangó ház több száz egzotikus pillangónak ad otthont a legnagyobb Európában. A kis ösvényen sétálva a növényeken pillangókat láthatunk megpihenve és felszállni a magasba.
Az Aquarium számos trópusi halat mutat be szép korallok között , de találhatunk itt édesvízi halakat is.
A park új látványossága a delfinárium. Az egyetlen delfin aréna Gran Canarián. A legközelebbi Tenerifén található a Loro parkban. Itt megcsodálhatjuk ezeknek az intelligens állatoknak a bemutatóját. Ugrások, agillity és egy csipetnyi humorral kápráztatják el a nézőket.
A park másik vonzereje Gibbon sziget, otthont ad a Gibbonoknak akiknek eredeti hazájuk Maláj-félsziget és Burma.
Minden idelátogató szép emlékekkel és élményekkel távozik a parkból.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vigilia Park

Tenerife szigetén Puerto Santiagóban sok szép szálloda található. A Vigillia Park egyike ezeknek a szállodáknak. …

Leave a Reply