Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / A kisbaba megnyugtatása.

A kisbaba megnyugtatása.

Nyugtassuk meg a kisbabát!
Akadnak családok, akik sose tapasztalnak olyasmit, hogy kisbabájuk vigasztalhatatlanul sír. Más családok kisbabájuk hosszú, vigasztalhatatlan sírását gyakrabban élik meg, s ez komoly kihívást jelent számukra. Ebben a helyzetben nem csak az a döntő, hogy mit tesz, hanem mindenekelőtt az, hogyan teszi. A kisbabák mesterei a hangulat felismerésének és átveszik azt. Nagyon fontos, hogy kézben tartsa az eseményeket és ne érezze magát kiszolgáltatottnak ebben a helyzetben: kisbabáját stressz éri, Ön mindent megtesz, ami hatalmában áll és nem hagyja magára – ennél többet nem tehet. Ne koncentráljon kizárólag a kisbabára, figyeljen arra is, hogy Ön hogy érzi magát.
A következő javaslatokból válasszon ki egyet vagy kettőt és próbálja ki a kisbaba megnyugtatására – attól függően, hogy az adott helyzetben, mi lenne a legjobb a kisbaba és az Ön számára.
Vannak csecsemők, akik nagyon érzékenyen reagálnak a környezeti ingerekre és nehézséget okoz nekik ezek feldolgozása. Stresszt jelent számukra a túl sok inger, például ha – a kisbaba számára – túl sok a látogató, túl sok minden történik és nagy a felfordulás a házban. Ez esetben segíthet, ha a kisbabával nyugodt helyiségbe húzódnak vissza, ahol kevesebb esemény történik és visszatér a megszokott állandó, családi ritmus.
Vannak kisbabák, akik sírás közben kinyújtóznak, hátrafelé feszítik a fejüket, kinyújtják karjukat és lábukat. Ilyen testhelyzetben nem tud a kisbaba megnyugodni és arra sem képes, hogy saját erejéből változtasson ezen. Önnek, mint felnőttnek aktívan kell segítenie a kisbabának, hogy újra összegömbölyödhessen, mint az anyaméhben, ami a megnyugvás feltétele.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanítsuk meg gyermekünket helyesen beszélni?

Amikor a kisgyerek kezdi felfogni a nyelvtan bonyolultabb formáit is, ismételjük el azt, amit mondott, …

Leave a Reply