Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Séta a babával.

Séta a babával.

Az anya és a kisbaba összetartoznak.
A terhesség kilenc hónapjában kisbabája és Ön állandóan együtt voltak. A szülés utáni első időkben is természetes, hogy továbbra is (szinte) elválaszthatatlanok. Egyszer aztán magától érez késztetést a kisbaba, hogy leváljon. Ha elkezd mászni, először távolodik el saját erejéből. Az átmenet ideális esetben lassan és lazán zajlik – ha itt az ideje.
Azokat az édesanyákat, akik gyereküknek kisbaba és kisgyermek korban állandó megbízható közelséget nyújtanak, később többnyire nyitott, életvidám, a környezetük iránt érdeklődő gyerekek veszik körül, akik az önállóság felé vezető első lépéseket belülről fakadó biztonságérzettel és magától értetődően teszik meg.
Kimozdulás a kisbabával.
Ha kisbabája állandó közelsége fontos az Ön számára, akkor egyszerűen vigye magával oda, ahová éppen megy: sétálni vagy a nagyobb gyerek szülői értekezletére, vásárolni, kirándulni, a templomba, sportolni vagy éppen tanfolyamra, esetleg még a munkahelyi vagy egyéb találkozókra is – mindezt persze mértékkel.
Még ha szokatlannak tűnik is: egyszerűen próbálja ki. Bár nem lesz ugyanolyan, mint kisbaba nélkül, többnyire mégis kellemes élmény. Ha valakinek kisbabája van, az nem jelenti, hogy a négy fal között kell élnie; ez senkinek sem tesz jót. Szoptatott kisbabával úton lenni egyébként nagyon praktikus: bármikor mellre teheti, ha éhes.
Útközben a következőkre van szüksége:
• Hordozókendő a hordozáshoz, lefektetéshez, betakaráshoz.
• Pelenkázókellékek.
• Kendő a büfiztetéshez.
• Sapka és kiskabát hűvös időben, de ne felejtsük el, hogy egyébként az édesanya is melegíti a kisbabáját.

Sok anyuka indul el hordozókendőben a kisbabával, kis táskával vagy hátizsákkal és élvezi korlátlan mozgékonyságát. Mások a babakocsit használják a bevásárolt cikkek és táskák elhelyezésére, míg a kisbaba a kendőben van. Hosszabb utakon vagy ha már a kisbaba nehezebb lesz, pihentető lehet időnként a kocsiba fektetni a kisbabát.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisgyermek fogalomalkotása

A fogalomalkotáshoz és a fogalmak alkalmazásához először meg kell értenie a gyereknek a „hasonló” és …

Hozzászólás