Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / A kisbabák etetése

A kisbabák etetése

A kisbabák ébren töltött idejük jelentős részét evéssel töltik.
Ahhoz, hogy elkerüld azt, hogy éjszaka túl sokszor kelljen megetetned a babát, nagyon fontos a megfelelő nappali etetési rend kialakítása. Ahogy azt már korábban is kifejtettem, ahhoz, hogy megfelelő tejutánpótlásod legyen, a babát sokszor és rövid ideig kell etetned a szülés után. Az általunk javasolt módszer sikerének titka abban áll, hogy nem szabad hosszú időt kihagyni az etetések között, illetve, hogy a babát ne kelljen felkelteni, hogy megetesd. Azt tanácsoljuk, hogy az első napokban háromóránként etesd meg a babát. Ezt az időt az etetés elejétől a következő etetés elejéig számoljuk.
Természetesen, ha a baba igényli ez etetést három óra letelte előtt is, akkor én mindig azt tanácsolom, hogy meg kell etetni. Ha ez folytatódik azután is, hogy belövellt az érett tej, akkor lényeges, hogy megtaláld azokat az okokat, amelyek miatt a baba nem bírja ki az etetések közötti időt.
Csakis miután a baba visszanyerte születési testsúlyát, és súlya folyamatosan napi 30 grammal gyarapszik javaslom azt, hogy az etetések közötti idő hosszát megnöveld. Ha a kisbaba etetésének az időbeosztását már idejekorán elkezded, akkor soha nem szabad eljutni arra a pontra, hogy a babának sírnia kelljen mert éhes, mivel te addigra már kielégítetted éhségét.
Már a kezdetektől fogva nagyon fontos, hogy különbséget tegyél az etetési, alvási és együttléttel töltött idő között.
Ha túl sokat beszélsz vagy túlpörgeted a babát etetés alatt, akkor pár milliliter után elvesztheti érdeklődését a szoptatás iránt, amiből aztán az következik, hogy nem tud elaludni, és ez hosszú távon alvászavarokhoz vezethet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tejtermelődés

Tejkilövellési (let-down) reflex A terhesség alatt termelődött hormonok segítik előkészíteni melleidet a tejtermelésre. Amint megszületett …

Leave a Reply