Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Éhség a babánál

Éhség a babánál

Azoknak a kisbabáknak, akiknél hat hónapos koruk környékén kezdik meg az elválasztást, szüksége lehet még egy kis tejre, vagy szilárd táplálékra. A csecsemőknek kilenc hónapos korukig 600 milliliter tejre van szükségük naponta. Amint a baba eléri a kilenc hónapos kort, még mindig szüksége van tejre, mégpedig napi 500-600 milliliterre minden nap. Egy hét hónapos kisbabának napi 3 alkalommal kell szilárd táplálékokat fogyasztania, úgy hogy a szilárd táplálék fogyasztása ekkora már rendszeressé vált.
Kicsi babák esetében a délelőtt 11 órás etetést előre lehet hozni 10.30-ra, hogy két részre oszthasd az etetést és adhass a kicsinek még egy kis pótlás azelőtt, hogy letennéd aludni, így biztos lehetsz abban, hogy nem lesz éhes lefekvés előtt.
Idősebb babáknak délelőtt 11 órakor kell ebédelniük.
Visszatérhetsz a pótláshoz, ilyenkor adj a kicsinek a délután 2.30-as etetésére szánt mennyiségből egy keveset mielőtt lefektetnéd aludni. Egy hétig tegyél így, hogy meglásd, ez segít-e. Ha egy hét letelte után egyértelmű, hogy éhség okozza a problémát, akkor meg kell emelned a napközben fogyasztandó szilárd táplálék mennyiségét, az ebéd idejét állítsd vissza az eredeti időpontra, és hagyd el a pótlást. Tedd mindezt fokozatosan, egy hét leforgása alatt.
Ha kisbabád már rendszeresen fogyaszt szilárd táplálékot, és a kicsi már nem fogyaszt tejet az étkezések alkalmával, akkor kapjon az ebédhez — éppúgy, mint a tízóraihoz – vizet vagy higított gyümölcslét. A szomjúság is okozhatja azt, hogy a baba felébred a szundikálásból, különösen akkor, ha meleg van.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisbabák tejigénye

Ahogy nő, minden kisbabának egyre több tejre lesz szüksége. Ennek ellenére, az etetéseket a baba …

Leave a Reply