Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / A kisbabák tejigénye

A kisbabák tejigénye

Ahogy nő, minden kisbabának egyre több tejre lesz szüksége.
Ennek ellenére, az etetéseket a baba növekedésével egyeztetve kell rendszerezni, így Ösztönözve a kicsit arra, hogy bizonyos etetések alkalmával több tejet fogyasszon. Ha ez nem következik be, akkor elképzelhető, hogy a baba továbbra is sokszor fog enni keveset.
Számtalan esetben kapok telefonhívásokat szülőktől, akik a már idősebb babáiknál is az igény szerinti etetés elveit követik. Annak ellenére, hogy ezeknek a babáknak a többsége már elmúlt tizenkét hetes, és fizikailag is képes lenne bizonyos etetések alkalmával több tejet is elfogyasztani, ők továbbra is úgy esznek, mintha újszülöttek lennének, tehát gyakran, akár nyolc-tíz alkalommal is naponta.
Sok szoptatott kisbaba még ebben a korban is csak az egyik mellből szopik, illetve a cumisüvegből etetett babák között van olyan, aki csak 90-120 milliliter tápszert fogyaszt el. Annak érdekében, hogy a kisbaba az etetések között hosszabb időszakokat is át tudjon aludni megszakítás nélkül, mindkét mellből szopnia kell minden egyes etetés alkalmával; ha pedig tápszerrel eteted, akkor 210-240 millilitert kell elfogyasztania.
Szilárd meggyőződésem, hogy az, hogy ebben a korai idő- szakban hogyan eszik a baba, meghatározókig hat a gyermek későbbi étkezési szokásainak kialakulásában. Ahhoz, hogy hosszú távon elkerülhesd az etetési problémákat, amelyek a kisbaba alvási szokásait is megzavarhatják, tanácsos minden problémát a lehető leggyorsabban megtalálni és megoldani, ha kell szakember bevonása segítségével (védőnő, háziorvos).

Ezt mindenképpen olvasd el!

“Vacsoracsata”

Etetéskor kerüljünk mindent, amitől feszültté, idegessé válunk. Ne bosszankodjunk azon, hogy túl sok időt fordítottunk …

Hozzászólás