Kezdőlap / Kopaszodás / A kopaszodás okai

A kopaszodás okai

A hajproblémákat nem tartjuk komoly gondnak. Azt senki sem gondolja, ha korpás, zsíros a haja, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Viszont a kopaszodás, hajhullás az más lapra tartozik. Közérzetünket családtagjaink, kollégáink, üzleti partnereink külsőnkre vonatkozó visszajelzése befolyásolja, ezért nagyon fontos, hogy idejében foglalkozzunk a hajhullás problémájával. Az áruházak, patikák polcain egyre több hajnövesztő, hajtápláló, hajhullás elleni kozmetikumot találhatunk, melyek az enyhébb tünetek esetében gyógyulást hozhatnak gyérülő hajkoronánkra.

Amikor már ezek sem vezetnek sikerhez, érdemes elgondolkodni azon, hogy mi is okozhatja a nevezett problémákat.

Belső tényezők

Hormonális és öröklött okok
(androgén hormonok túltengése, fogamzásgátló tabletta szedése, gyermekszülés, klimax, szoptatás, terhesség, autoimmun betegség, hormonális eltérés)

Stressz
(bánat, csalódottság, kiégettség, kifáradás, neurózis)

Betegségek
(alkoholizmus, egyes fogbetegségek, a kötőszövet betegsége, macskától kapott gombás fertőzés, májbetegségek, skarlát, kanyaró, tartós lázas állapot, tüdőgyulladás, egyéb felső légúti megbetegedések, vérszegénység)

Orvosi kezelések mellékhatásai
(citotoxikus gyógyszerek /sejtmérgek/, gyógyszerek mellékhatása, sugárkezelés /kemoterápia/)

Táplálkozási szokások
(A-vitamin túladagolása, az ételek elkészítésének helytelen módja, alultápláltság, B, E, F, H vitaminok hiánya, hibás vagy túlzott diéta, jódhiány, szelénmérgezés, szükséges tápanyagok – a folsav, a béta-karotin, a szilícium, és talán az egyik legfontosabb anyag, a biotin hiánya, túlzott cukorfogyasztás, túlzott sófogyasztás)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Őszi lombhullatás

Őszi lombhullatás… én csak így hívom, amikor átvitt értelemben több hajam marad a fésűben vagy …

Hozzászólás