Kezdőlap / Kopaszodás / A kopaszodás problémája

A kopaszodás problémája

A kopaszodás mára mindennapi problémává vált. A tévhittel ellentétben, nem csak a férfiakat, hanem a nőket is egyaránt érinti. Az idősebb férfiaknál ez még sármos is lehet, de ha valaki fiatalon kezdi el elveszíteni a haját, az inkább kellemetlenséget okoz. Hiszen gondoljunk bele, hogy például párválasztásnál mit néz még az ember először a másikon? Hát valószínűleg a fejével fogja évtizedeken keresztül szembetalálni magát. És mennyivel jobban néz ki egy dús, egészséges hajzuhatag. Sajnos azonban azok vannak többen, akik elkeseredve néznek bele a tükörbe.
És hogy mi ennek az oka? Rengeteg kutatást végeztek annak érdekében, hogy a hajhullás megállításának titkára rájöjjenek.
Az egyik ok például a dohányzás. Több felmérés is bizonyítja, hogy bizony a cigaretta összefüggésben van hajunk ritkulásával. Hát tessék, itt egy újabb indok amiért leszokhatunk a füstölésről! És amiről már mindenki hallott, a stressz is okozhatja a hajhullást. Csakhogy ezt már nehezebb elkerülni, mert ez nap mint nap éri az embert, és problémás kiszűrni. Sajnos ami ellen nincs mit tenni, az a genetika. A kopaszodás örökölhető. Persze mindig vannak kivételek, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy az esetek 95%-ában ez így van. Néhány betegség mellékhatása is lehet, de ezek általában időben felismerhetőek és megállíthatóak. Nőknél terhességkor is jelentkezhet ez a probléma, mert ilyenkor a hormonok jelentős mértékben átalakulnak.
És hogy mit tehetünk mindez ellen? Okosabb, ha mindezt megpróbáljuk megelőzni, mert sokkal nehezebb a már kihullott hajat visszanöveszteni. A reklámokból ismert csodaszerek általában csak marketingfogások, és nem rajtunk akarnak segíteni. Ezért javaslom, hogy mindenki keressen fel egy szakembert, bőrgyógyászt ezzel kapcsolatban. Ő valószínűleg kicsit személyre szabottabb tanácsot tud nyújtani nekünk.
És ha még ő sem tud segíteni rajtunk, akkor ott a jól bevált paróka, amit egyre több üzletben lehet kapni, és szerencsékre egyre divatosabb, színesebb és nagyobb választékban.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Őszi lombhullatás

Őszi lombhullatás… én csak így hívom, amikor átvitt értelemben több hajam marad a fésűben vagy …

Leave a Reply