Kezdőlap / Egészség és fitness / Magas vérnyomás / A magas vérnyomás tünetei

A magas vérnyomás tünetei

A magas vérnyomás általában egy krónikus betegség, ami azt jelenti, hogy lassan alakul ki, hosszú időn keresztül. A szervezetet tartósan éri egy vagy több káros inger. Az emberi test ezeket a behatásokat nagyon sokáig (akár éveken, évtizedeken keresztül) képes kompenzálni, vagyis úgy változtatja a szervezetben lezajló mindennapos élettani funkciókat, hogy továbbra is fennmaradjanak az adott egyénre jellemző normál értékek: az alapanyagcsere minden lépése, mozzanata úgy működjön, ahogyan annak működnie kell. Így törekszik fenntartani azt a bizonyos dolgot testben, amit a köznyelvben úgy hívunk: egészség.

Vagyis a szervezet sok mindent kibír, ám sajnos ezen kompenzációs mechanizmusok egy idő után kimerülnek.
És ekkor észlelhetőek a magas vérnyomásra jellemző tünetek, úgymint a fejfájás, szédülés, látás romlása, fizikai terhelésre jelentkező (pl. futás, lépcsőzés) nehézlégzés, mellkasi fájdalom.

Mivel ilyen tüneteket más probléma is okozhat, így az ember hosszú időn keresztül elmehet a magas vérnyomás ténye mellett, hisz a fejfájást okozhatja front hatás, a szédülést fáradtság, kimerültség, a látás romlása a kor előrehaladtával egy normális dolog, a fizikai terhelésre jelentkező tüneteket pedig könnyű a mozgáshiánynak betudni.

Így a fejfájásra bevesz az ember egy pirulát, kipiheni magát és esetleg vesz egy szemüveget, hogy látását javítsa. Ám ezzel csak a tüneteket kezelte, hisz az ok (a magas vérnyomás) továbbra is fennáll.

Nem jó, hogy a szervezet már nem képes teljes mértékben ellenállni a tartós káros hatásoknak és engedi felkúszni a vérnyomást egy magasabb értékre, ám a jó hír mégis az, hogy ez mérhető.

Tehát érdemes rendszeresen vérnyomást mérni és ha a mért érték tartósan 140 Hgmm / 90 Hgmm körül mozog, akkor oda kell figyelni rá. Nemcsak azért, hogy a kellemetlen tüneteket elkerülhessük, hanem, hogy a tartósan kezeletlen magas vérnyomás súlyos szövődményeit, következményeit elkerülhessük.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csökkentsük a vérnyomást egészséges életmóddal!

A magas vérnyomás alattomos betegség, amit sokan nem kezelnek problémaként és nem foglakoznak vele kellően. …

9 hozzászólás

 1. FERENC SÁNDORNÉ

  Közel egy hete voltam orvosalkalmasságin és nayon magas volt a vérnyomásom,pedi szedek rá gyógyszuert eddig naponta egyet de ár kettőre állította a háziorvosom.Vasárnap mértük akkor már csak 160/104/85 volt még a per mindig magasat mutatott de semmit nem érzek jól érzem magamat.

 2. Jön a tavasz ,ilyenkor jobban elő jönnek ezek a panaszok. Nem véletlen , hisz a tavasz a megújulás időszaka.Ez azaz évszak amikor nagyon fontos a szervezetünkre oda figyelni. Tavasszal mi háziasszonyok a lakásban nagy takarítást végzünk. Saját testünkben is ezt ilyenkor el kell végezni ,ki vinni a méreg anyagot ,és ha ezektől megszabadultunk,akkor a közérzetünk is sokkal jobb lesz. Egyébként ezen kívül van más módszer is ami segít a vérnyomás szabályozásában.

  Kösz a lehetőséget ,Zsuzsi.

 3. Szaplonczay Mihály

  Kb. két éve kezdődött. A családunkban nem jellemző, pedig heten vagyunk testvérek. Jelenleg Covercard 5/5 – öt szedek, mégis állandóan más értékeket mérek reggel is és este is. Nem akarok beteg lenni, viszont az orvos szerint ez már negyven fölött egy életre szóló „ajándék”.

 4. feri,aki meri

  Sziasztok! Üdvözletem! Csak egy észrevételt szeretnék jelezni! Nagyon klassz ez az oldal, de egyből szembe tűnt a szőke bombázó hölgy arcképe, ami egyébként nagyon szép látvány, de nekem ettől a látványtól egyből megemelkedett a vérnyomásom legalább 30-cal, ami teljesen természetes, de nem vagyok biztos abban, hogy az oldal fő célja, az hogy a férfi hontársaim idő előtt elhalálozzanak az izgalomtól! :)

 5. Üdvözlet Mindenkinek!Sajnos nekem is kiderült hosszú évek után,hogy 160-170 lett a normálisnak hitt vérnyomásom.Pedig rengeteget sportoltam 55 év alatt versenyszerűen is.A környék meteorológiai békája voltam. Tőlem kérdezték mikor jön a rossz idő,a frontérzékenységem végett.Aztán rövidnek tűnt a kezem,goromba méretben kellett a szemüveg.Kedves háziorvos barátom noszogatására nekiálltam szedni a vérnyomás csökkentőket,naponta több félét is, minek hatására nincs front érzékenységem, csak a műtéti sebeim érzik,de azok nagyon.Tehát maradt a fájdalomcsillapítás.Hogy valami negatívum is legyen a dologba,az egésznek az a rossz oldala,hogy a sex terén gyakorlatilag nulla lettem a gyógyszerek mellékhatása végett.Kérdezem én! mi a fontosabb egy jó sex,vagy az hogy ne kapj agyvérzést? Valamit valamiért, de miért pont ezt a részét kellett becserélni az egészségesebb továbblétért? Figyeljetek a testjelekre, mert jelzi,hogy mi nincs rendben belül. Vigyázzatok magatokra! üdv. mindenkinek.

 6. Úgy tudtam, hogy a 140/90 az oké!

 7. Feri! Jó a hozzászólásod.
  Gondolom, ez egy orvosi lap. Remélem nem Isten káromlás, ha leírom, de van alternatív megoldás is ezekre a problémákra. Orvosoktól is hallottam, hogy a Ganoderma segít.

 8. A magas vérnyomásomat gyógyszer? helyett egy Tüsinek el keresztelt kis készülékkel tartom karban.Ez a készülék minden fájdalomra,fej,ízületi,váll,stb megoldást jelent.A készülék harmonizálja a bennünk lévő bioáramot és rezonanciát.

  Ezen a videón látható a használata. A készülék ára 32500 Ft ha valakit érdekel bővebb infó skype banszki54 tel.+36 30 9656 088

  Jó egészséget mindenkinek Üdv. Bánszki András

 9. Nagyon hasznos információk voltak itt.Köszönöm és gratulálok.

Leave a Reply