Kezdőlap / Egészség és fitness / Magas vérnyomás / Szívünk, csak egy van!

Szívünk, csak egy van!

A változókori magas vérnyomás jelensége, 48-49-éves kor körül szokott jelentkezni, az európai nők körében. Azért emelem ki, hogy európai, ugyanis kevésbé fejlett gazdaságú országokban, ahol kisebb az elvárás a nőktől, korábban alakul ki a „klimax”. Például Afrikában, már 43-44-éves korban bekövetkezik ez a változás a nők életében.
Rengeteg olyan tünete van a változó kornak, ami megnehezíti egy nő életét.
De ezek közül is a legfontosabb, ami minden nőnél kivétel nélkül jelentkezik, az a magas vérnyomás.
Ezen tünet hátterében is a hormonháztartásunk jelentős csökkenése áll, ösztrogénhiány lép fel.
Ennek következtében felgyorsul az érelmeszesedés, és az érfalak rugalmatlanná, szűkebbé válnak.
Ezt a problémát mindenképpen kezelni kell, hiszen egyre rosszabbá válik a szívizom vérellátása, ami szívelégtelenséghez is vezethet.
Sok nő aki rendszeresen jár nőgyógyászati szűrővizsgálatra, kikerülheti ezeket a súlyos panaszokat. Hiszen már az első tünetek jelentkezésénél kaphat nőgyógyászától, ösztrogén pótló szereket. Ezek a női-hormon pótlására alkalmazott gyógyszerek, nagyon hatásosak, már pár nap alatt látható, pozitív változásokat hoznak. Jelentős kóros folyamatokat is vissza tudnak fordítani. Ha a magas vérnyomás ezután is fennáll, akkor egy szakorvos segítségét kell igénybe venni, a vérnyomás helyes beállításához. Fontos tudni, hogy ezen betegségét a szervezetnek minél előbb orvosolni kell. Hiszen azon kívül hogy kellemetlen tünetekkel jár, a szívizom megvastagodásához vezet. Tehát érdemes a testünk üzeneteit komolyan venni, hiszen szíve mindenkinek csak egy van.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mindent a magas vérnyomásról

A magas vérnyomás problémája jelentős tömegeket érint, mégis csak kevesen ismerik alaposan. Azt kell róla …

Hozzászólás