Kezdőlap / Szőrtelenítés / A legelterjedtebb szőrtelenítési eljárások

A legelterjedtebb szőrtelenítési eljárások

Szinte minden nő egyik legnagyobb problémája a nemkívánatos szőrszálak letüntetése. Sőt, manapság már egyre több férfit is foglalkoztat ez a probléma. A szőrtelenítésre rengeteg módszer létezik már a borotvától a végleges lézeres szőrtelenítésig. Az hogy ki melyiket választja sok mindentől függ. Nem mindegy mennyire szőrös az illető, mennyire érzékeny a bőre, illetve mennyi pénzt szán rá. A leggyakoribb módszereket írom most le, és azok előnyeit, illetve hátrányait.
A legegyszerűbb, és legelterjedtebb módszer a borotválás. Valószínűleg mindenki ezzel kezdi tini korában, a feleslegesnek ítélt szőrzet eltávolítását. A borotva mellett szól, hogy egyszerű, gyors, és nem is drága. Mondjuk ez a borotva minőségétől függ, de érdemes drágábbat venni, ha hosszútávon ezt az eljárást kívánjuk alkalmazni. A hátránya az, hogy elég gyorsan kell ismételni, mert hamar újra kinőnek a szőrszálak.
Szintén népszerű módszer a gyantázás. Evvel már sokkal tartósabb eredmény érhető el, mint a borotvával, hisz így a szőrszálakat a gyökerükkel együtt távolítjuk el. Ismételni is ritkábban kell, elég 3-4 hetente. Hátrányként a vele járó fájdalmat említeném, illetve, hogy időigényesebb, mint például a borotválás. De mint már írtam sokkal tartósabb is. Valamit valamiért.
Vannak akik az epilátorra esküsznek. Ez az eszköz is a teljes szőrszálat eltávolítja, és szintén 3-4 hétig tart a hatása. Gyorsabb, mint a gyanta, viszont fájdalommal itt is számolni kell, de ez enyhébb mint a gyantázás esetében. Azonban mindenki gondolja meg, hogy biztosan ezt a módszert szeretné-e választani mielőtt megveszi a készüléket. Mert ha esetleg megveszi, és csak azután próbálja ki, és esetleg azt tapasztalja, hogy ez nem megfelelő, akkor csak kidobott pénz volt.
Ez a három legnépszerűbb szőrtelenítési módszer. Természetesen van még rengeteg lehetőség. Azt tanácsolom, mindenki kérje ki szakember véleményét, hogy mi a leginkább megfelelő a számára.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás