Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / A légy (The Fly – 1986)

A légy (The Fly – 1986)

A történet főszereplője egy tudós Seth Brundle, aki egy teleportáló gépen dolgozik. El akarja érni, hogy élő lényeket is át tudjon transzportálni egy pontból a másikba. Számos sikertelen kísérlet után saját magán próbálja ki a gépet, de a teleportálás közben egy légy is bejut a gépbe. Ennek következtében a tudós DNS-e összeolvadt a rovaréval. Az átváltozás lassan megkezdődik, a férfi ereje és teljesítőképessége emberfelettivé válik és teste is megkezdi a hihetetlen változást.

A filmet rendezte: David Cronenberg
Forgatókönyv: Charles Edward Pogue, David Cronenberg
Zene: Howard Shore
Operatőr: Mark Irwin
Díszlettervező: Elinor Rose Galbraith
Jelmeztervező: Denise Cronenberg
Látványtervező: Carol Spiner
Vágó: Ronald Sanders
Producer: Stuart Cornfeld

Főszereplők:
Seth Brundle (Jeff Goldblum)
Veronica Quaife (Geena Davis)
Stathis Borans (John Getz)

A film 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Ez a film tette Jeff Goldblumot és David Cronenberget a közönség számára ismertté. A film maszkmestereit Oscar-díjjal jutalmazták. Egy rövid szerep erejéig maga a rendező (David Cronenberg) is feltűnik. Amikor Goldblum a légy maszkját viselte, közel 5 órán át sminkelték. A filmnek készült egy második része is, de az nem érte el a hozzá fűzött reményeket.
Amerikában a Twentieth Century Fox Film Corporation, Magyarországon a Mokép stúdió forgalmazza. A film 15 millió dollárba került és Amerikában több mint 40 millió dollárt termelt. Az alkotást az USA-ban 1986-ban, Magyarországon csak 1989-ben mutatták be.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kisiklottak (Derailed – 2005)

Charles Schine sikeres és gazdag reklámszakember, van egy szép felesége és egy kamasz lánya. Minden …

Leave a Reply