Kezdőlap / Pénzügy / Biztosítás / Biztosítás hitel mellé

Biztosítás hitel mellé

Manapság már sajnos boldog boldogtalannak van hitele. Sőt, az is előfordul, hogy egy embernek több is van. És persze mindenki pénztárcájához mérten fizeti is azt. De sajnos sokan abba nem gondolnak bele, hogy mi lesz akkor, ha velük történik egy szerencsétlenség. Akkor bizony az örökös vagy a kezes fizethet mint a katona!
Erre a szerencsétlen helyzetre lehetne megoldás, ha a hitel mellé kötne egy biztosítást is. Persze ez így igen ijesztőnek tűnik, hiszen az is csak kiadás. Első ránézésre! De ma már a biztosítási piacon olyan konstrukciók is vannak, amelyekkel a biztosítás lejárta után nagyon jól jár a szerződő.
Azzal mindenki tisztában van, hogy a lakáshitelek mellé már minden bank és egyéb hitelintézet köttet egy lakásbiztosítást kockázat enyhítés céljából. Viszont haláleseti vagy bármilyen más életbiztosítás kötése hitelfelvételkor ma Magyarországon nem kötelező. Ennek ellenére nagyon ajánlott, hiszen az élet mint olyan kiszámíthatatlan.
Ha például egy családban csak egy kereső van, és hitelt kell felvenni, akkor nagyon nagy a gond, ha a keresővel szerencsétlenség történik. Ezért érdemes, ha mást nem is, egy kockázati haláleseti biztosítást kötni, aminek az összege megegyezik a felvett hitel összegével, és a tartama a hitel futamidejével. Így, ha lejárat alatt bekövetkezik a legrosszabb, akkor a hitelre máris van fedezet, és a családnak nem kell a tönk szélére sodródnia. Ráadásul egy ilyen kockázati biztosítást már igen alacsony díjakért kötnek a biztosítok. Igaz ugyan, hogy ez a biztosítás fajta tartam végén nem fizet semmit, de jobb inkább így megelőzni a bajt, mint ha családi katasztrófa idején még a pénzügyek miatt is aggódni kellene.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az életbiztosítások kialakulása

Az életbiztosítások megjelenésének elengedhetetlen feltétele volt a csillagász, Edmond Halley által 1693-ban megalkotott halandósági tábla. …

Leave a Reply