Kezdőlap / Pénzügy / Hitel / A lehívásos hitel

A lehívásos hitel

A lehívásos hitel keretösszege felett az ügyfél a futamidőn belül – amely általában automatikusan meghosszabbodik – szabadon rendelkezhet. A pénzt az ügyfél saját szükségleteinek megfelelő ütemben hívhatja le, s az általa kívánt módon törlesztheti; míg a már visszafizetett részösszegeket – a szolgáltatás rulírozó jellegéből adódóan – újra felveheti. A bank a keret le nem hívott része után általában rendelkezésre tartási jutalékot számít fel. A hitelforma jelentősége abban van, hogy ezáltal az üzleti kapcsolat szorosabbá válik; emellett a bank számára a konstrukció biztos jövedelemforrás is, hiszen a hitelkeretet hosszú időn keresztül kifogástalan bonitású ügyfelek számára biztosítja.
Részletfizetéses hitelek: ezek az áruvásárlási vagy szolgáltatási hitelek klasszikus formái. A hitel biztosításának helye szerint megkülönböztetünk direkt, illetve indirekt ügyfél finanszírozást.
A vevő és az eladó megköti a vásárlási szerződést, egyidejűleg a vevő aláírja a bankhitel iránti kérelmét, az ahhoz kapcsolódó általános szerződési feltételeket, valamint a bankhitelt biztosító szerződést, amely iratokat az eladó továbbítja a banknak.
A bank által megadott engedélyt követően a vevő . Rendszerint 10-50% saját részesedés befizetése után – megkapja az árucikket.
A bank a hitelkérelem átvizsgálását és a hitelszerződés aláírását követően a vevőnek a hitel összegére vonatkozó rendelkezése alapján átutalással kifizeti az eladót, míg az általa aláírt szerződést és a visszafizetés feltételeit és módját tartalmazó dokumentumokat megküldi ügyfele részére.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyorshitel

Gyorshitel igénylésére akkor van szükségünk, ha sürgősen pénzhez szeretnénk jutni, ám erre nincs más mód, …

Leave a Reply