Kezdőlap / Társadalom / Kapcsolatok / A megcsalás pszichológiája

A megcsalás pszichológiája

Azt mondják, aki egyszer belekóstol a félrelépés bűnös élvezetébe, soha többé nem lesz képes leállni róla. Felmerül a kérdés, monogám – e alapvetően az emberi lény.
Kevés kivételtől eltekintve olyan társadalomban élünk, ahol a megcsalás már – már hozzátartozik a férfiak/nők mindennapjaihoz.
A szexualitás ködfátyla az élet minden területét átlengi és ember legyen a talpán, aki a folytonos kísértéseknek ellenáll.
Férfi és nő számára egyaránt fontos a visszacsatolás. Kétségtelen, hogy egy hosszú kapcsolatban élő ember igényli a másik nem érdeklődését, véleményét, tetszés nyilvánítását. Ha pedig a kapcsolat túlmegy egy ponton, onnan már nem könnyű a visszájára fordítani a dolgokat.
Ki ne hallott volna a wellness szállókban boldogan lubickoló hétköznapi párocskákról, vagy ki ne ismerné az internet nyújtotta lehetőségek tárházát? Természetesen személyiségfüggő, ki meddig megy el egy ilyen kapcsolatban. Tény, hogy az első „baklövés” után a lelkiismeret egyre kevesebb gátat vet és egyre nagyobb a kíváncsiság az újdonság varázsa iránt.
Akinek egy csepp jóérzése is van a párja iránt, az első néhány félrelépés után még tükörbe sem tud nézni. És láss csodát…milyen az emberi természet…ez is elmúlik lassan. Valahol olyan ez, mint a szüzesség elvesztése….az élmények gyarapodtával csak a jó marad meg az emberben.
A téma másik oldala, hogyan marad a Titok valóban titok. Megfelelő partner szükségeltetik ahhoz, hogy a lélek felszínre nem vágyó titkai ténylegesen is a mélyben maradjanak. Féltékenységnek ezekben a kapcsolatokban helye nincs…legalábbis egy egészséges mértéken felül. Aztán persze nem szabad elkövetni azt a hibát, amit sokan megtesznek szeretői kapcsolatokban. A szerelem más lapra tartozik. Hiba többet beleképzelni a történésekbe, mint ami a valóság.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Barátságok

Az emberi kapcsolatoknak az egyik legfontosabbja a barátságok.Mindannyiunknak szükségünk van barátokra, olyan emberekre akik meghallgatják …

Hozzászólás