Kezdőlap / Állatok / Kutya / Weimari vizsla

Weimari vizsla

Ez a gyönyörű kutya fajta Németországból származik. Szürke szellemnek is nevezik. Kinézete különleges szőre színezete miatt. Tenyésztése a 18. század vége felé indult, de csak a 20. században fedezték fel és terjedt el világszerte. A tenyésztése kezdetén a német nemesség főleg azt tartotta szem előtt, hogy a vadászatban a lehető legjobb fajta legyen. Főleg nagyvadas vadászatra használták. Mivel könnyen tanul és szófogadó tökéletes volt. Rámenős, temperamentumos mindig keres kutat. Orra a földet pásztázza. Napjainkban elegáns megjelenése miatt sokan választják hobby célból, pedig mindene a vadászat. Arisztokratikus megjelenése miatt a kutyakiállítások sztárja. Amerikában és Angliában nagy kultusza és rajongó tábora van. A vadászat mellett már rendőr és őrkutyának is használják rendkívüli munkabírása és tökéletes orra miatt. Szelídsége, barátságossága sokat segít beteg emberek terápiás gyógyításában. Mozgékonysága a sport imádok kedvencévé tette. Sokoldalú, intelligens.
Testalkata vékony, izmos. Testmagassága közepes termetű. Kanok 61-69 cm marmagasságúak a szukák ennél egy kicsit kisebbek 56-64 cm. Szőre többnyire rövid a szürke színárnyalatiban (őz és egér), de hosszú és drótos szőrtípus is létezik. Nézése átható mintha az ember lelkébe látna. Szeme színe borostyán sárga, de a kölykök szeme világoskék színű. Súlyuk 30-40 kg között mozog.
Mindenképpen olyan embereknek ajánlott, akik ki tudják elégíteni hatalmas mozgásigényét és tanulási vágyát. Igazi családi kutyává tud válni, de nagyon fontos a nevelése, tanítása.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alano

Megjelenése kísértetiesen hasonlít masztiff fajtára. Közepesen nagy termetű, temperamentumos kutya. A középkorból ránk maradt írások …

Hozzászólás