Kezdőlap / Divat-szépség / Ruha / A melltartó története

A melltartó története

A nők bevallása szerint a legnélkülözhetetlenebb ruhadarab számukra a melltartó. Mióta világ a világ, a hölgyek bármit megtesznek, hogy csinosabban nézzenek ki. Ezt sokszor az alakot formáló alsóneműk viselésével érik el. Ezek közé tartozik az igen kedvelt melltartó is. Népszerűek, hisz minden méretben, színben és fazonban kaphatóak.

Az ókori kezdetek után a melltartó leginkább a fűzőhöz kapcsolva jelent meg, a fűző népszerűsége azonban az évszázadok során egyre csökkent.

Az első modern darabot 1913-ban készítette el egy New York-i hölgy, Mary Phelps Jacob, akinek a merev fűzője nem illett az estélyiéhez. A szobalánya segítségével két zsebkendőből és egy szalagból megalkotta a világ első modern melltartóját. Találmányát egy évvel később szabadalmaztatta.

Rendkívüli sikert aratott, ami annak volt köszönhető, hogy a nők megszabadulhattak a fűző szorításától, és mégsem kellett közszemlére tenniük a kebleiket.

A 20-as évek alatt a melltartókat a keblek leszorítására szolgát 1928-ig, amikor is egy orosz származású bevándorló, megalkotta az első kosaras darabokat, számozva.
Ettől fogva majdnem harminc éven keresztül alig volt változás melltartó téren. Ám 1959-ben a Du Pont új találmánnyal rukkolt elő: forradalmasította a fehérnemű gyártását, mivel mikroszálakkal ötvözve kényelmes, elasztikus alsóneműk gyártott.

Mindenki számára elérhető a megfelelő melltartó manapság. Csipkés, színes, pántos és pánt nélküli, , varrott és varratlan, domború és hegyes, kosaras, szalagokból fűzött, szivacsos és leheletvékony, sportos és elegáns, dögös és mamás, mellnagyobbító és kisebbítő, sőt ékszerrel (gyémánttal) borított extravagánsabb melltartók.
Oda kell figyelni a választás során, hogy mikor szeretnénk viselni. Más kialakítású melltartó szükséges aktív sportnál vagy szoptatáshoz, esetleg a hétköznapokra, egy előkelő alkalomra vagy egy csábító éjszakára.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hagymaszoknya

Az idei sláger a hagymaszoknya és forrónaci lesz, kizárólag tökéletes alakon mutatnak jól! Sajnos sokkal …

Leave a Reply