Kezdőlap / Migrén / A migrén kezelése

A migrén kezelése

A migrén kezelése az esetek többségében meglehetősen nehéz és bonyolult feladat, hiszen sokan nem találják a számukra megfelelő hatásfokkal rendelkező gyógyszert. Kevésbé intenzív fájdalom esetében sokszor elegendőek a vény nélkül kapható fájdalomcsillapító tabletták, de sokszor egy erősebb fájdalom esetében az egész doboz bevétele sem enyhítené a migrénes fejfájás tüneteit. Komolyabb roham esetén azonban mindig az orvos által kiírt migrén elleni gyógyszert érdemes és javallott kiváltani, mivel ezeknek elég erős a hatásuk ahhoz, hogy enyhítsenek a fejet kínzó hasogató fájdalmon.
A fájdalomcsillapító gyógyszerek sajnálatos módon csak ideiglenes enyhülést jelentenek a beteg számára, a végleges megoldást nem ezek jelentik. Kezelésük igen időigényes, de sokkal nagyobb valószínűséggel szüntetik meg a migrénes fejfájást, mint a gyógyszerek. Ilyenek például a masszázs, az akupunktúra, vagy az önkontroll.
A fejfájás tüneteinek kezelésére alkalmasak még a fájdalomcsillapítók mellet a különféle gyógyteák és gyógynövények is.
Az egyik ilyen házilag is elkészíthető: borsmenta és citromfű friss leveleit kissé meg kell törni, forró vízzel leönteni és amikor már iható állapotúra kihűlt, ízlés szerint ízesíteni lehet mézzel. A legkisebb mennyiség amit ebből a teából el kell fogyasztani ahhoz, hogy elmúljon a fejfájás 3 dl. A menta és a citromfű a legtöbb zöldségesnél kapható cserepes változatban, így az otthonban és akár az irodában is tarthatóak szükség esetén.
Száz szónak is egy a vége, remélem mindannyiuknak segítséget nyújtott ez a kis röpke iromány és sikerrel tudják alkalmazni a beleírt módszert.
Mindenkinek fejfájás és migrén mentes napot kívánok.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mik a migrén kiváltó okai? Megelőzhetjük?

Kétféle képen lehet megelőzni a migrént, az egyik, ha kerüljük a kiváltó okokat, a másik, …

Leave a Reply