Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / A mitüzenőfal

A mitüzenőfal

Az üzenőfal lett a leginteraktívabb egyveleg, amit percről percre, pillanatról pillanatra teremt, és formál, és bonyolít a társadalom a társasági oldalakon. Lassan mindent onnan tudunk meg embertársainkról, amit meg nem; az egyből felháborodást szül: miért nem írtad ki üzifalra? Üzifal…
Találó, szerethető dolog, ha valaki jó kis idézeteket, vagy verseket, vagy youtube linkeket rak be. Az ember eldönti: akarja, vagy nem, és kész. Aztán sokan megosztanak új élményeket, történéseket az életükről. Van, aki percről percre mindent.. Ha az ember mindent végigolvasna, gyakorlatilag egyesek életéről pontos képet kaphatna: hány órakor issza a kávét, mit olvas, néz közben, mikor indul munkába, mit lát miközben a buszon ül, és a többi. Aztán ugye vannak azok a végképp felesleges bejegyzések, minthogy:
Unatkozom.
Te is jössz, Peti?
Mindjárt kezdődik a Barátok közt.
Köszönöm.
Igen, szerintem is.
És folytathatnánk. A mindenkinek, vagy épp senkinek sem címzett bejegyzések, aminél érthetetlenebbek már csak a valakinek címzett üzenetek: ez már egészen felfoghatatlan, hogy miért nem privát üzenetként küldi a feladó..
Aztán ott vannak ugye a viccek, a jópofa mondások, a nevetséges képek.
És innen tudhatjuk meg, hogy ki milyen alkalmazást használ legújabban, és kit jelölt ismerősként, és kivel van milyen kapcsolatban..
Az üzenőfal lett a gratulálás, sajnál, szurkolás, remélés, együttérzés legfőbb színtere is. Az üzenőfal a minden. Van, aki komolyan veszi, van aki a biztonság kedvéért teljesen komolytalanul.
Egy a lényeg: bármi történik, vagy nem történik, vagy történhetne; vagy megyünk, vagy jövünk, vagy eszünk, vagy iszunk, bármit látunk, vagy hallunk, vagy érzünk, vagy hiszünk: ennek nyoma kell hogy maradjon. Legalább arra a pár percre, míg a többi ember hasonlóan fontos mondandója felül nem írja azt.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás