Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Kültéri esküvők

Kültéri esküvők

Egy kültéri esküvő fantasztikus lehet. Madárcsiripelés, a természet lágy öle, libbenő szellők. A vendéglistát sem kell szűkre szabni, hiszen odakint nincs férőhely-limit. És ha már felvetődik, hogy kültéri, ez csak még több lehetőséget nyújt a helyszínt illetően. A lehetőségek tárháza végtelen. Egy erdőszéli tisztás, egy épület teteje, egy hangulatos tér szökőkutakkal, egy park, kedvenc épületünk előtere, egy romantikus kis falu távol az otthontól. Nem beszélve az extrémebb ötletekről: tenger partján, barlang-mélyén, sziklás hegyek csúcsán – az amerikai habkönnyű filmeket nézve legalábbis így tűnik: ha az ember elég mélyre tud nyúlni a zsebében, akkor semmi sem lehetetlen. Az időpont kiválasztására viszont különösen ügyelni kell. Az évszak és a napszak is nagyban befolyásolja az időjárási körülményeket, ami egy kültéri esküvőn nyilván mindent eldönthet.
És ha már itt, tartunk… Egy kültéri esküvő katasztrofális is lehet. Lássuk, mi minden romolhat el (azokon a probléma-faktorokon felül persze, amelyek bármelyik esküvőn adódhatnak). A „dicső” első helyen mindenképpen a már emlegetett szeszélyes időjárás áll. Ezen nincs is mit hangsúlyozni. Ott vannak még aztán a fentebb már szintén emlegetett madarak. Jelenlétük az andalító csicsergésen kívül járhat különböző potyadékokkal, esetleg menyasszonyi fátyol vagy –ruha megcsippentéssel, károgó rikácsolással. Persze a többi állatról se feledkezzünk meg: a bárhol előbukkanó rovarokról; szúnyogokról-legyekről, darazsakról, és társaikról. Gondoljuk csak el, ha az ara a nagy kérdésre ’igen’ helyett egy nagy ’aú’t kiált méhcsípése közepette…
De talán jó, előrelátó szervezéssel a legtöbb ilyen problémát ki lehet küszöbölni. Mindenesetre nem árt a kijelölt színhely közelében valahol, talonban tartani egy fedett ’B- terv- helyszínt’. Aztán már csak a jó ég akaratától függ, hogy engedi-e a párnak és a násznépnek, hogy olyan élményekkel, emlékekkel gazdagodjanak, amire szívesen fogak visszaemlékezni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan spóroljunk az esküvő szervezésen?

Egy esküvő szervezése nem leányálom. A költségekről nem is szólva. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a …

Leave a Reply