Kezdőlap / Tudomány / A nagy vallások kialakulása

A nagy vallások kialakulása

Az emberiség története alapjában véve egyben a nagy szellemi vezetők története is, akik az emberi válságok óráiban időről időre elhagyták rejtett tartózkodási helyüket, hogy ösztönözzék és segítsék az embereket, és ismét elkísérjék őket egy darabon az útjukon. Mert az emberi szellem halhatatlan és örökkévaló. Az egyik célponttól a másikig, lépcsőfokról lépcsőfokra halad előre az evolúció ösvényén, és egymás után fokozatosan kialakítja magában az isteni tulajdonságokat és jellemzőket.
Ennek a tudásnak az emberiség mélyen gyökerező meggyőződése adja az alapját, miszerint a szellemi valóságok világából mindig újból megjelenik a Földön egy nagy tanító, megmentő, Próféta, törvényhozó vagy Isten valamely képviselője, mert az emberiségnek segítségre van szüksége, és vágyik utána. Az elmúlt időszakokban a nagy szükség óráiban valóban el is jöttek az isteni küldöttek, akik mindig különböző neveket viseltek, és a megértésnek mindig egy újabb módját mutatták fel.
De valamennyien ugyanabba az irányba mutattak, amely, még ha különböző színekben ragyogott is, mindig a szellem örökké világító fényét mutatta fel.
Ma is várunk az égnek arra a követére, aki kivezethetné az emberiséget a folyamatosan növekvő válságaiból. Mert az emberek közötti kapcsolatok olyan mértékben váltak zűrzavarossá, hogy már az élet valamennyi rétegét érintik, és mindenkinek szenvedést okoznak. Begyűrűztek a családok és a közösségek életébe, az üzleti kapcsolatokba, a vallási és politikai csoportokba, és a nemzetközi kapcsolatok valamennyi területére. Bárhová nézünk, mindenütt gyűlölettel, konkurenciaharccal, az alkalmazkodóképesség hiányával és a másként gondolkodókkal való csatározásokkal találkozunk. Botrányokat szítanak, hogy mélyen gyökerező bizalmatlanságot keltsenek emberek és nemzetek, tőke és munka között, valamint egyes embercsoportokon, egyházakon és vallásokon belül. Mindebben hatalmas szerepet játszik az emberek fanatikus kötődése a kedvenc igazságaikhoz, és a kizárólagossághoz való ragaszkodásuk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kullancsról

A kullancsnak szerte a világon közel 800 faját ismerjük. Kis hazánkban eddig 42 féle fordult …

Hozzászólás