Kezdőlap / Tudomány / Atlantisz magja

Atlantisz magja

Sokan haszontalan tehernek tartották az evolúciós fejlődés gondolatát.
Mégis, az emberiség egészében véve előrehaladt, nőtt a tudása, és képessé vált az ismeretei felhasználására. Néhányan jót tettek, mások rosszat, és az, ami már előtte is a felszín alatt volt, fokozatosan erősödött, és aktív jóvá vagy aktív rosszá vált. Amikor azonban az emberi gondolkodás egyre magasabb szint ű képességeket fejlesztett ki, és a mentális fölény legyőzte a spirituális gondolkodást, az intellektus kétélű fegyverré vált. Az ember képessé vált ugyan még magasabb szintű spirituális tudat elérésére, ám ez a tudás a rombolás és a szörnyűségek fegyverévé is válhatott.
A természetben minden ciklikusan zajlik, és ez igaz a jelenlegi fejlődési irányokra is. A harmadik gyökérfaj messzi múltba vesző időszakában, Lemuriában, a hatalmas, mára már elsüllyedt földrészen, az akkori ciklus még szemben állt a spirituális fejlődéssel.
De Lernuria vetette el Atlantisz magját, a harmadik gyökérfajból alakult ki a negyedik, atlantiszi emberfaj. De sem az ébredő intellektus, sem a lelki vagy fizikai hatalom sem tudja garantálni az erkölcsi erőt. Az atlantisziak a fejlődésük csúcspontján csodálatos intellektusú civilizációt alkottak, amely lelki és fizikai erőre épült, ám a morális képességük még nem volt ennek megfelelően fejlett. A mágia, amely a lemuriaiaknál még természetes adottságként volt jelen, sok atlantiszi óriás kezében lelki mágiává változott, és a faj hatalmas varázs-orgiákat tartott.
Természetesen nem minden atlantiszit csábítottak tévútra a saját képességei és a hatalma, ám mégis sokan közülük gonosz varázslóvá váltak. Néhány millióan erősek voltak ugyan, és hűek maradtak a spirituális értékeikhez, de ők mégis a töredékét alkották Atlantisz hatalmas népességének.
A lefelé tartó ciklus előrehaladtával a spirituális értékekkel kapcsolatos tudás egyre inkább haszontalan eszközzé vált. Amikor az erős akaraterővel rendelkező, ám morálisan gyenge atlantisziak egyre inkább rossz célokra kezdték felhasználni a magasabb kozmikus tudást, a Földet felügyelő szellemi vezetők méginkább eltakarták előlük a kozmikus igazságokat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kullancsról

A kullancsnak szerte a világon közel 800 faját ismerjük. Kis hazánkban eddig 42 féle fordult …

Hozzászólás