Kezdőlap / Tudomány / A fiatal emberiség tanítói

A fiatal emberiség tanítói

Minden kor egy magasabb szinten ismétli meg az előző korban szerzett tapasztalatokat.
Az okkult filozófia arra is rámutat, hogy éppen most, a szemünk előtt már alakul egy új faj, amelynek az átalakulása Amerikában fog megtörténni, illetve csendben már meg is kezdődött. Alig háromszáz év alatt az amerikaiak különböző nemzetek összekeveredése és vegyes házasságok útján szinte már egységes fajjá változtak, nemcsak a gondolkodásukban, hanem testileg is. Így az amerikaiak nagyon rövid idő alatt erősen összetartozó csoporttá váltak, még mielőtt önálló, a többi, jelenleg létező fajtól elhatárolt fajcsoportot alkotnának.
Ha emberi fejlődésünkre ily módon tekintünk vissza, akkor „a kerekekben forgó kerekek” végtelen fordulatai jutnak eszünkbe. Hiszen kezdettől fogva részét alkotjuk az emberi élet hullámzásának, az emberiséget érintő események a mi történetünk részei is, és a sok inkarnáció, és a számtalan újrakezdés nem volt más, mint egy-egy kis ciklus egy hatalmas spirál mentén.
Sok millió évvel ezelőtt, a homályba vesző őstörténet sötétjében, az emberiség még a csecsemőkorát élte. Az Én érzése aludt, csak az ösztönök voltak éberek. Ekkor azonban isteni lények látogattak el a még teljesen fejletlen emberekhez.
A harmadik, lemuriainak is nevezett gyökérfaj fejlődésének közepén Naprendszerünk más, sokkal előrehaladottabb fejlettségű bolygóiról – mindenekelőtt a Vénuszról – magasan fejlett lények jöttek el a Föld lakosságához. Ezek az isteni lények, akiket megjelenésük ragyogása miatt a „tűz fiainak” is neveztek, letelepedtek a Földön, kapcsolatba léptek az állati szinten levő emberekkel, isteni tanítóikká váltak, és ennek hatására a fiatal emberiség fokozatosan nemesedni kezdett.
Felébredt az addig alvó tudat, és az ember képessé vált a szeretetre és a gyűlöletre, a dicsőségre és a vereségre. Új tudása révén egyre nagyobb hatalomra tett szert, amelyet a jövője alakítására használt fel. Ennek a fiatal emberfajnak azonban nem minden egyede volt képes a tanulásra. Néhányan a korábbi világkorszakokban szerzett tapasztalataik révén gyorsabban és könnyebben megértették a spirituális összefüggéseket, mások viszont a szellem és az anyag végletei között hánykolódtak.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kullancsról

A kullancsnak szerte a világon közel 800 faját ismerjük. Kis hazánkban eddig 42 féle fordult …

Hozzászólás