Kezdőlap / Tudomány / Az emberi létezés árapály-jelensége

Az emberi létezés árapály-jelensége

Ahogy a tengelye körül keringő Föld állandó mozgása az embert is magával viszi, egész civilizációk születnek és tűnnek el, amelyek végigélik a virágkorukat, majd lehanyatlanak és megszűnnek. Minden inkarnálódó lélek a Föld olyan területére és olyan körülmények közé vonzódik, ahol megteheti a következő lépéseit. A karma törvénye sohasem téved, akkor sem, amikor különböző embercsoportokat sodor egymás mellé a fejlődés bizonyos időszakában, vagy amikor egyéneket vagy nemzeteket helyez el egy adott területen. Úgy a személyes, mint a nemzeti, vagy csoportszintű karma révén mindig a magasabb rendűek kerülnek kapcsolatba az alacsonyabb rendűekkel.
Az emberi létezés árapály-jelenségét bizonyítják a különböző egymásra épített városok is, és minden réteg egy kisebb ciklust jelképez egy nagyobb cikluson belül. Az első város által hátrahagyott erők tudattalanul is vonzzák a később jövőket, mert a gondolkodó ember nemcsak az anyagi Földön hagy hátra nyomokat, hanem belső gondolat- és érzésvilága a helyet betöltő és körülvevő asztrális energiában is visszatükröződik. Így az emberi lakóhelyek különböző rétegei egyfajta pszichomagnetikus minőség lenyomatát hagyják maguk után, amely vonzerőt gyakorol más lelkekre is.
A hagyomány szerint – és ezt a régészet is igazolja – Indiában nem egy virágzó város más városokra épült, és így egyes városok hat vagy hétemeletes, földalatti városrétegeket alkotnak. Delhi és Allahabad is ilyen városok, de Európában is számos példa található erre, például Firenze, amely különböző elpusztult, etruszk és más nép által lakott városokra épült.
Arról is olvashatunk, hogy Hissarlik gyakran említett dombja, amelyre Trója épült, meghatározza a Homérosz által megénekelt város helyét, „amely alulról a hetedik a kilenc város közül, amelyek a dombot alkotják”.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kullancsról

A kullancsnak szerte a világon közel 800 faját ismerjük. Kis hazánkban eddig 42 féle fordult …

Hozzászólás