A narancsbőr

Narancsbőrtől a nők felkarja, combja, hasa, feneke dudorossá válik. A narancsbőr úgy alakul ki, hogy az átlagosnál lazább kötőszövet a kelleténél több vizet köt meg, amit a nyirokrendszer és a vese nem képes kiüríteni. A kötőszövetekben a zsír csomócskákba rendeződik, melyek egyre nagyobbak lesznek. A narancsbőr leggyakrabban klimax idején jelentkezik. A narancsbőr nemcsak a duci nők betegsége, hanem a soványabb társaikon is megjelenhet a narancsbőr, amitől nagyon nehéz megszabadulni.
A narancsbőr kialakulhat a kötőszövet gyengesége miatt, de okozhatja lúdtalp, visszér tágulat, aranyér, gyenge méhszalag.
Kialakulásában szerepet játszhatnak még hormonális elváltozások is, ilyenkor vagy túl sok vagy túl kevés termelődik a hormonokból.
A helytelen étrend, az egészségtelen táplálkozás és a dohányzás még jobban segítik a narancsbőr kialakulását.
A narancsbőr hatásos ellenszerre ha masszázst alkalmazunk ez lehet vibrátoros masszázs, elektromos kezelés, tengeri algás bedörzsölés. Ilyenkor a felesleges víz kiürül a cellulitiszes részről és a bőr kisimul.
Sokan a speciális dörzskesztyűvel kezelik a kritikus helyeket. Ilyen dörzskesztyűk bármelyik drogériában beszerezhetők. Ebben az esetben se várjuk el, hogy bőrünk egy hét múlva újra feszes lesz, de legalább napi egyszeri masszázzsal, és türelemmel újra feszes bőrnek örvendhetünk.
A narancsbőr fogyókúrával nem gyógyítható, de célszerű tartózkodni a vörös húsoktól, helyette fogyasszunk szárnyast vagy halat. A zöldségek és saláták is jótékonyan hatnak a kötőszövetekre.
A narancsbőr megelőzésnek legjobb módja a rendszeres testmozgás, a kevést zsírt és sok gyümölcsöt tartalmazó étrend.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A menstruációs görcsök oldása

Szakemberek szerint minden ötödik nő szenved a menstruáció ideje alatt. Mivel a mi kultúránkban nem …

Hozzászólás