Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / A nyugtatás lehetséges testhelyzetei.

A nyugtatás lehetséges testhelyzetei.

• Az intenzív bőrkontaktus kiváló lehetőséget nyújt a kisbaba megnyugtatására.
• Ültesse a kisbabát az ölébe háttal a felsőtestéhez, egyik keze legyen a kisbaba hasán, a másikkal tartsa a fejét (ha a kisbaba fejét simogatják, attól nyugtalanná válhat, ezért csak tartsa a fejét!).
• Álljon fel és támassza a kisbaba hátát az Ön felsőtestének. Közben fogja meg a felső combját, ami eközben előre hajlik. Ringatózzon kicsit ide-oda. A medence köröző mozdulatai enyhítik a puffadást.
• Ültesse a kisbabát keresztbe a combjára. Egyik kezével tartsa a hasát, másikkal a hátát. Ez a testhelyzet büfiztetéshez is megfelel.
• Fektesse kisbabáját pocakjával az alkarjára, feje legyen a könyökénél. Lábai és karjai lefelé lógnak. A hasra gyakorolt enyhe nyomás segít a levegő távozásában.
• Próbálja meg kisbabáját bepólyálni. Viszonylag feszesen tekerje be egy nagy kendőbe. Vannak kisbabák, akik szeretik ezt, mert valami tartja a lábukat és a karjukat.
A kisbabák szeretik a mozgást, mert az anyaméhben töltött időre emlékezteti őket. Az összegömbölyödött testtartás jól kombinálható a mozgással, akár hintaszékben, akár hordozókendőben. Nagyon kedvelik a kisbabák, ha mindhárom irányba mozgatják őket: fel-le, jobbra-balra, előre-hátra. Keringőzve mindhárom irányba mozgunk. Ha szívesen táncol, próbálja ki a hordozókendőbe kötött kisbabával is. A kisbaba a nyugodt zenét és anyukája éneklő hangját is szereti.
A megnyugtatásnak ezek a módszerei mindig szoros testkontaktussal járnak, ami nagyon fontos a kisbabák számára. További lehetőség a síró kisbaba megnyugtatására a közvetlen bőrkontaktus közös fürdés közben, vagy ha a kisbaba meztelenül fekhet anyukája vagy apukája hasára vagy felsőtestére, vagy egy gyengéd masszázs.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisgyermek fogalomalkotása

A fogalomalkotáshoz és a fogalmak alkalmazásához először meg kell értenie a gyereknek a „hasonló” és …

Hozzászólás