A paripa

A paripa című színes amerikai filmdráma 2010-ben készült. A film eredeti címe: Secretariat. A filmet rendezte . Randall Wallace. A forgatókönyvet írta Mike Rich.
A film a híres amerikai versenyló Secretariat igaz történetét meséli el. Secretariat 1973-ban megnyerte a Triple Crown díjat.
A denveri egyszerű háziasszony és anya Penny Chenery Tweedy (Diane Lane) élete teljesen megváltozik, amikor betegeskedő apja helyett átveszi a család istállójának az irányítását. Penny eddig nem sokat foglalkozott a lovakkal és nem ért a lótenyésztéshez sem. Penny belecsöppen a lóversenyek világába, ahol eleinte idegennek érzi magát. Azonban az apja istállójában meglát egy hatalmas gesztenye barna lovat, akit azonnal a szívébe zár. Penny elhatározza, hogy ebből a különleges lóból bajnokot farag. Azonban a bajnokság megszerzéséhez vezető út nem könnyű sem a lónak, sem a lovasnak. Secretariatnak keményen kell dolgoznia és Penny sincs könnyű helyzetben, mivel ő most tanulja a lótenyésztés trükkjeit. Penny az álma megvalósításáért hajlandó mindent kockára tenni. A ló felkészítésében a veterán tréner Lucien Laurin (John Malkovich)segít neki. Aki segítségével hamarosan beletanul a lóversenyzésbe is. Secretariat edzése nem könnyű feladat, azonban a a kemény munka meghozta gyümölcsét. A bajnokságon Penny és lova győz. Így Secretariat bajnok lesz és neve azóta is a leghíresebb versenylovak között szerepel. Pennynek teljesült az álma és sikerül neki felnevelnie minden idők egyik legjobb versenylovát .

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szex, Drog, Iggy Pop

Danny Boyle mára kultuszfilmmé vált alkotása, a Trainspotting még 15 év után is aktuális, sőt, …

Hozzászólás