Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / A pattanásos bőr kezelése

A pattanásos bőr kezelése

Bár a pattanásos bőr problémája alapvetően a kamaszkorban levő és a fiatal felnőttek fejlődéssel együtt járó és valahol talán természetes megbetegedése, napjainkban egyre több felnőtt is küzd ezzel a bőrbetegséggel.
Felnőttkorban inkább a nők szenvednek a tisztátalan bőrtől, hiszen a női szervezetben folyamatosan olyan hormonális változások mennek végbe, melyek könnyen előidézhetik a gyulladt és cseppet sem szemet gyönyörködtető bőrhibákat.
A drogériák és gyógyszertárak számtalan kifejezetten zsíros, pattanásos, mitesszeres bőrre kifejlesztett terméket kínálnak a vásárlóknak és sokszor nem könnyű megtalálni a megfelelőt. Egyénenként különböző a bőrünk szerkezete és lehet, ami valakinél tökéletesen bevált, az másnak hasztalan gyógymód. Sokan esnek abba a hibába, hogy csak a szárítással foglalkoznak és elfeledkeznek a hidratálásról. Pedig a zsíros bőr hidratálása ugyanolyan fontos, mint a tisztítás. A túlzásba vitt szárító hatású kozmetikumok használata ellenkező hatást válthat ki, hiszen a bőrt további faggyútermelésre ösztönzi és így még zsírosabb hatást érünk el akaratunk ellenére is.
A tisztítás külsőleg és belsőleg egyaránt fontos. Megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztással, rostokban gazdag étrenddel belülről is segíthetjük bőrünk állapotának javulását.
A mindennapi tisztítás mellett a heti egy – két alkalommal végzett bőrradírozás valamint arcmaszkok használata javasolt.
Soha ne feküdjünk le sminkkel az arcunkon! Az így eltömődött pólusok reggelre mitesszerek sokaságával ajándékozhatnak meg bennünket.
Amennyiben a kozmetikai kezelések, valamint az otthoni bőrápolás sem vezet eredményre, érdemes bőrgyógyász segítségét kérni, aki esetleg gyógyszeres kezeléssel állítja le a bőr fokozott gyulladását. Vonatkozik ez főleg azokra, akiknek a pattanások nem csupán az arcbőrén jelennek meg, hanem súlyosabb esetekben a háton, vállakon és a mellkason is nagy számban. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a stressz és a mozgásszegény életmód is befolyásolja bőrünk állapotát.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Addikcio

Magyarul függőség. Bizonyos értelemben mindenki függő. Megkülönböztethetünk lelki, fizika és a kettő kombinációjából álló függőséget. …

Leave a Reply