Kezdőlap / Reumás betegségek / A Rheumatismus gyógymódja

A Rheumatismus gyógymódja

Ez a betegség megfogalmazás igen tág fogalmat és betegség csoportot rejt magában, elsődlegesen mégis azt jelenti , hogy ízületeink gyulladásban vannak.
Ennek a betegség típusnak lehet ízületi ,szervi vagy lelki oka is így gyógymódja is sokféle lehet. Ha időben észre veszik a bajt akkor gyógyítható. Elsődlegesen meg kell keresnünk a baj forrását és azt ha lehet természetes módon orvosolni. A természetgyógyászat nagy segítséget nyújt ezeknek a betegeknek. Egy ilyen beteg fő gyógymódja lehet a sok sok friss zöldség evése hiszen ez elősegíti a lúgosítást a szervezetben. Nem elég csak a zöldség evése a táplálkozási szokásokat is át kell állítani. A sok fehérje bevitel lehet a fő oka az elsavasodásnak a szervezetünkben. Sajnos nem elég megváltoztatni a táplálkozásunk , idejét is meg kell változtatni hiszen a felesleges tápanyag bevitel sem tesz jót.
Sajnos a legtöbb ilyen betegnek a betegsége okozhat székrekedést is amely csak fokozza a tüneteket. Általában sem ajánlott a sok fehér cukor bevitele ,de jelen esetben viszont főként nem. Ahhoz ,hogy sikeres legyen a természetes gyógyulás sajnos ki kell zárni az étrendből a húsokat,fehérjéket, halakat és a cukrot , és eleinte el kell kerülni a tejtermékeket is. Akik betartják ezen ételek elhagyását azoknak nagyobb esélye van a gyógyulásra. Felmerülhet a kérdés ,akkor mit egyenek?- egyszerű azonban a válasz , hiszen a szervezetünk a rengeteg zöldségben megtalál minden tápanyagot a regenerálódáshoz amelyet elő tudunk segíteni a sok folyadék bevitellel is. Hiszen mindenki tudhatja ,hogy a folyadék méregtelenít is. Fontos ,hogy minden ami lisztből készül az barna liszt legyen vagyis barna ételeket fogyasszanak. Muszáj a székelést is rendbe hozni teákkal vagy hashajtóval.
Ha szakszerűen és mindent betartva böjtölünk akkor szervezetünk önmagát fogja gyógyítani és nem kell külső beavatkozás.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Reumás fájdalmak csökkentése

Gyerekkoromban, még csak idős emberektől hallottam, hogy fáj a válluk, térdük, fájnak az izületeik, és …

Leave a Reply