Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / A szabadtéri esküvő

A szabadtéri esküvő

A kültéri esküvő nagyon látványos és pazar, főleg a késő tavaszi, kora nyári időszakban. Szinte minden menyasszony álmodozott már arról, hogy a természet csodálatos környezetében, akár madárcsicsergés kíséretében mondja ki a boldogító igent. Természetesen a kültéri helyszínek megválasztásával, számtalan ötletünk adódhat. Lehet szolid, egy szépen rendezett kertben, vagy egy kültéri kis kápolnában, vagy lugasban. De lehet akár egy folyó- vagy tóparton, számítva a látványos naplementére, mely felejthetetlen emlék marad minden jelenlévőnek. És választhatunk extrémebb helyszíneket is, akár egy hegycsúcson, vagy a tenger mélyén. A kültéri esküvő egyik nagyon fontos momentuma, ha nem akarjuk, hogy esküvőnkbe bármilyen váratlan és kiszámíthatatlan akadály ütközzön, a rossz időre való felkészülés. Minden esetben legyen egy beltéri alternatíva is, hiszen a természet mindig kiszámíthatatlan, és nem lehet jóidőt rendelni.
A kültéri esküvő hangulatában is már több olyan pluszt ad, amit dekorációval még jobban kiemelhetünk, de ne feledjük, nem a természet van a dekorációhoz, hanem a dekoráció a természethez. Igyekezzünk nem túl feltűnő, a természettől elütő dekorációt használni, inkább a természetesség legyen a fő irányvonal.
A kültéri esküvőknél a bejáratot, ahonnan indul majd az ifjú pár az anyakönyvvezető elé (esetleg pap elé)- feltétlenül emeljük ki, akár egy virágfüzér-kapuval, díszíthetjük a körülötte lévő fák törzsét is apróbb csokrokkal, amelyek, ha szegélyezik az utat a boldogító igen helyszínére, a lombos fakoronáikon lágyan átszűrődő napfény csodaszép látványt is varázsolhat elénk. Kültéri esküvőknél, a vendégsereg székeit is befonhatjuk széklepellel, masnival díszítve, melynek színével nyugodtan játszhatunk, de a vadabb színeket azért kerüljük el. Az ifjú pár, és tanúik székét kiemelhetjük plusz kis virágokkal.
Nagyon fontos minden esküvő előkészületeinél a jó szervezés, egy megbízható ember, aki felügyeli, átlátja, és kezében tartja az esküvő minden apró mozdulatát, helyszínét, és történéseit. Ez lehet egy közeli hozzátartozó, vagy egy esküvőszervező csapat, de ezt minden esetben a házasulandó pár válassza ki.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan spóroljunk az esküvő szervezésen?

Egy esküvő szervezése nem leányálom. A költségekről nem is szólva. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a …

Leave a Reply