Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / A szoptatás meghiúsulása

A szoptatás meghiúsulása

Ha másképp alakul, mint ahogy megálmodta
Ha azt tapasztalja, hogy kisbabáját nem sikerül úgy szoptatnia, ahogy elképzelte, nagyon fontos, hogy mindenekelőtt segítséget kérjen és változtasson a helyzeten. Fennáll a veszélye annak, hogy a szoptatás nehézségei miatt önmagát hibáztassa – talán kizárólag önmagát. Ez így nem reális. Emberek és különféle hatások között élünk és ez mind hat Önre. Ezért ne tegyen magának szemrehányást, ha a szoptatás nem úgy sikerül, ahogy szerette volna.
Ha a kizárólagos szoptatás nem lehetséges
A szoptatás kétségtelenül a legjobb és legegyszerűbb táplálási módja egy kisbabának. Néha azonban nem lehetséges, pedig vágyódna utána. Néha Ön dönt a mesterséges táplálás mellett. Nagyon ritkán előfordul, hogy az anya elégtelen mellmirigyállománya, hormonális betegsége vagy korábbi mellműtét az oka a nem kielégítő tejtermelésnek.
Ha részben anyatejjel táplálja kisbabáját, az is előnyös neki: a közelség szorosabbá teszi a kötődését. Az anyatej már a legkisebb mennyiségben is erősíti a kisbaba ellenálló képességét, valamint elősegíti agya és bélrendszere érési folyamatát. Ha a tejképződés nem elegendő, a szükséges mennyiséget – például a Szoptanit segítségével – szoptatás közben is kiegészítheti. Ez az optimális módja annak, hogy kisbabáját részben anyatejjel táplálja és közben tápszerrel etesse. Ha szeretné, akkor a pépes étel bevezetése után szép lassan át lehet állni a segédeszköz nélküli szoptatásra. Természetesen cumisüveggel és más módszerekkel is kiegészítheti a szoptatást és az etetés után is mellre teheti gyermekét. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ilyen eljárásnál csökkenhet a szoptatás időtartama.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ford módszer kialakítása

Az alvási és etetési időbeosztás az első év alatt tíz alkalommal változik meg, hogy minden …

Leave a Reply