Kezdőlap / Társadalom / Vallás / A vallás útja

A vallás útja

Úgy tűnik, hogy sok embernek és nemzetnek ez az önző és énközpontú szemléletmódja ma ugyanazon az állásponton helyezkedik el, mint annak idején a középkori elképzelés a, lapos Földről, amely a körülötte keringő bolygók középpontjában áll.
Egy új korszak küszöbén annak az értelmezését, hogy mit is jelent számunkra a spiritualitás, szintén lényegesen tágasabban kell megfogalmaznunk. Olyan időszak kezdetén élünk, amikor a spiritualitást ki kell szabadítani a vallásosság szűk keretei közül. Mert mindaz, ami elősegíti egy ember életkörülményeinek a javítását, és ezáltal lehetőséget ad számára egy belső egyensúly elérésére, spiritualitásnak tekinthető, akár a testi, akár az érzelmi, a mentális vagy a lelki síkon érte is el azt. Minden, ami az emberiség javát szolgálja, alapvetően spirituális. A vallás útja mindössze egy másik ösvény a politikai, a gazdasági és a szociális utak mellett. Mert minden tettünk, bármilyen területen tevékenykedjünk is, összeköttetésben áll a bennünk létező spiritualitással.
Mert eljött az idő, hogy felismerjük, hogy az életünk minden része szellemi jellegű. Semmi sem létezik ennek a szellemiségnek a keretein kívül.
Jelenlegi szellemi válságunk is azzal áll kapcsolatban, hogy már nem találjuk meg a kapcsolatot azzal, akit Istennek nevezünk. Nehézséget okoz hinni abban, hogy mindennek van értelme, és hogy az evolúció egy terv alapján halad előre. Istent okoljuk a mérhetetlen szenvedésért itt a Földön, és közben elfelejtjük, hogy saját magunk vagyunk felelősek mindezért, mert elfelejtettük a régi bölcsességeket, amelyek a kozmikus ritmus tanait hirdették.
Az élet kisebb és nagyobb ritmusai a fejlődés kozmikus törvényei; ezek hatására következik be minden változás, így az evolúció is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vízkeresztség

A keresztségek a Bibliai alaptanítások, fundamentumok közé tartoznak. Két keresztségről beszél a Biblia, melyekre mind …

Hozzászólás