Kezdőlap / Társadalom / Vallás / A világ teremtő akarata

A világ teremtő akarata

Egy jövendőbeli világ mindig egy terv alapján alakul ki, és ez a terv a világ teremtő akaratában gyökerezik. A terv a jövő, és a jövőbe vezető út lényege abban áll, hogy a tervet mi is a magunkénak érezzük, és a saját életművünk egy részének tekintsük.

Az emberi evolúció terve először 1875-ben vált nyilvánossá és ismerté a szélesebb közönség számára, Helena Petrovna Blavatsky „Titkos Tanok” és „Ízisz fátyla lehull” című művei révén, amelyek összefoglalják az időtlen bölcsesség tanait. Helena Petrovna Blavatsky alapította meg a Teozófiai Társaságot is, hogy bemutassa az emberi evolúciónak ezt az „új” látásmódját. A tanok következő szakasza Alice A. Bailey munkássága révén vált ismertté. Ő 1919-től 1949-ig együtt dolgozott a bölcsesség egyik mesterével, aki „Tibeti” néven ismert. Djwal Khul mester telepatikus kommunikáció útján közvetített tanai egy tizenkilenc kötetből álló könyvsorozatban fogalmazódtak meg. Ezzel a tizenkilenc művel kezdődött meg a Vízöntő korszaka számára a mesterek által kiadott tanok tanulmányozásának a lehetősége.

De a nagy, bevezető ismereteket H. P. Blavatsky „Titkos Tanok” című műve jelentette. Ő maga is élt néhány évig a mesterekkel a Himalájában, akik közül az egyik Morya mester volt, egy másik pedig H. P. Blavatsky saját mestere, Koot Hoomi mester. Mindketten rendkívül magas szintű mesterek.

1974 óta egy további információforrást jelent a brit Benjamin Creme, akinek a tevékenysége mindenekelőtt a következő időszakot kísérő mestereknek és a Világ Tanítójának a visszatérésére irányul. Erről szólnak a„Maitreya missziója” című könyvei is. B. Creme az információit a bölcsesség egyik mesterével fennálló, folyamatos telepatikus kapcsolata révén kapja.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vízkeresztség

A keresztségek a Bibliai alaptanítások, fundamentumok közé tartoznak. Két keresztségről beszél a Biblia, melyekre mind …

Hozzászólás